1,86 – näst högsta i Salmings karriär

1,86 – näst högsta i Salmings karriär

FRIIDROTT Sollentuna GP hade mycket – allt från arenarekord till person- och säsongsbästa. Turebergaren Bianca Salming tog nya höjder mot världseliten – 1.86 – sitt näst högsta hopp i karriären. Även andra norrortsfriidrottare hade framgångar.
– Om jag bara hade fått hoppa lite mer hade jag lätt klarat 1,90, säger Bianca Salming till sportexpressen efter tävlingen.

I går, på Sollentunavallen, avgjordes Folksam GP. Publiken fick se en mycket härligt tävling, med allt från personrekord till ett nytt arenarekord (Daniel Ståhl i diskus).
För Bianca Salming, som bytte klubb från Täby IS till Tureberg till denna säsongen, var det en tävling som hon kan lägga till handlingen för bra resultat, i alla fall i höjdhopp. Hon hoppade sitt näst högsta hopp i karriären – 1,86 – och var överlägsen i tävlingen.
– Ja, det gick bra i dag. Jag hade gärna haft några fler hopp på 1,90. Det känns inte helt omöjligt, så det är kul, säger Bianca Salming till sportexpressen som själv inte tycker hon var nära att klara.
– Alltså, jag kan inte säga att det var hårfint. Men jag kom ändå upp och var över med överkroppen. Sen gäller det att få det här avstampet så att man är över hela höjden, vilket jag hade på 1,86.

Några andra norrortsfriidrottare det gick bra för var Hanna Hermansson som kom på andra plats i sitt 800 meters lopp på tiden, 2.03.68. Turebergaren Napolon Solomon vann sitt heat på 3000 meter hinder med tiden 8.38.96.
Täby IS:aren Jacob Åkersten gjorde som Napoleon, vann sitt lopp över 800 meter, 2.01.83 stannade tiden på. Sedan sprang Tureberghäcklöparen Benjamin Mullen in på en sjunde plats på 53,78.

Hela resultatlistan, klicka här!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se
FOTO: Timo Peter Grönlund

Kommentarer

Kommentera