3-0 seger och 3-0 förlust för Sollentuna VK:s elitlag

3-0 seger och 3-0 förlust för Sollentuna VK:s elitlag

VOLLEYBOLL Play Off-in har dragit i gång för Sollentuna VK. Det blev glädje hos damerna efter en 3-0 seger. Medan herrarna får bita ihop och komma igen, då man förlorade borta mot Falkenberg med 3-0.

När Play OFF-in spelet började i helgen var det Sollentuna VK:s damer som satte takten direkt. I hemmamötet mot Svedala var det inget snack. Första setet tog man lekande lätt – 25-10. Andra lyckades gästerna streta emot lite bättre men SVK kunde tillslut vinna med 25-16.

Tredje set blev det mest spännande. Men även där visade hemmalaget klass och vann med 25-20.
–En laginsats utan dess like, sade lagkapten Madelene Green till klubbens hemsida och tillade:
–Vi följde vår gameplan och spelade aldrig individuellt utan alltid som ett lag. Vi vågade att sätta press på Svedala och stod som en mur med självsäkerhet.

För herrlaget, som rest till västkusten för att möta Falkenberg fick det betydligt tuffare. Med en skade- och sjuklista som var påtaglig kunde man inte göra så mycket mer än sitt bästa. Det slutade med en 3-0 förlust, där setsiffrorna skrevs till 25-18, 25-18 och 25-16.

– Vi åkte till Falkenberg med dåliga förutsättningar. Jag själv med knäproblem, Joonas (Huhtakangas) har varit sjuk sedan förra helgen och samma sak med Lauri (Hakala), sade Staffan Blomgren efter matchen till klubbens hemsida och gav sin analys av matchen.

–Falkenbergs anfall var svårstoppade, vi själva hade problem med att få död på bollen. Dom var det bättre laget och vann en välförtjänt seger. Jag är ändå stolt över att vi aldrig gav upp och känslan på plan var aldrig utan hopp, något som lätt kunnat hända med tanke på uppladdningen vi hade. Med bättre förutsättningar inför kommande omgångar är jag säker på att vi studsar tillbaka, avslutar Staffan Blomgren.

publicerat 2019-02-11

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

TWITTER: @Norrortssporten

Kommentarer

Kommentera