BSK börjar om i division ett

BSK börjar om i division ett

Fotboll. Bollstanäs trillade ur Elitettan förra säsongen.
   Trots degraderingen ser Upplands Väsby-laget ut att få behålla större delen av truppen inför kommande säsong i Division 1.
– Glad att få behålla så pass många från förra årets lag, säger Karl Fremdling.

Bollstanäs SK hade inför den sista omgången en minimal chans att hålla sig kvar i Elitettan – men då krävdes seger över Kungsbacka samtidigt som övriga lags resultat gick med Upplands Väsby-laget väg. Men så blev det inte. Bollstanäs förlorade och man trillade ur den näst högsta divisionen.
Nu får man i stället börja om i Division 1. Och just nu det ser ut som att tränaren Karl Fremdling får befoga över i stort sett samma trupp som första säsongen.

Ingen stor trupp
– Jag är glad att få behålla så pass många från förra årets lag, säger Fremdling till lokaltidningen Vi i Väsby.
Redan nu står det klart att fem spelare lämnat. De har man ersatt med att plocka upp sex spelare från det egna ledet. Men det kan även trilla in ett par nyförvärv längre fram.
– Vi har just nu 15 utespelare och två målvakter, och skulle behöva fylla på med ett par till. Vi har ett par krokar ute. Men vi ska inte vara för många i truppen. Det finns ingen större vinning i att ha en för stor trupp, säger Bollstanäs-tränaren.

Dolinsky stannar – blir spelande tränare
Men den kanske “viktigaste pusselbiten” inför säsongen 2016 är att den amerikanska mittfältaren Monica Dolinsky blir kvar i Bollstanäs, och blir spelande assisterande tränare.
– Jättekul. Hon har en egna tränarambitioner och kan utvecklas här i en trygg miljö. Att hon skulle fortsätta i BSK kunde jag knappt drömma om.

Norrortsderbyn väntar
Bollstanäs SK kommer att spela i Division 1 Norra Svealand. Där kommer man bland annat möta FC Djursholm och Rimbo IF. Men någon målsättning har man än så länge inte satte upp.
– Vi får se när truppen är spikad. Men min förhoppning är att vi ska vara med i toppen. Dock måste både klubben och laget vara redo att gå upp igen när vi gör det, säger huvudtränaren.

Mikael Einarsson
mikael@norrortssporten.se
Twitter: @Norrortssporten

Kommentarer

Kommentera