Olle Jansson: “Varit en rolig tid med många minnen”

Olle Jansson: “Varit en rolig tid med många minnen”

Hockeyettan. Efter en lång och trogen tjänst som sportchef i Väsby Hockey stod det i tisdags klart att Olle Jansson lämnar det uppdraget. I stället kommer han arbeta vidare på marknadssidan.
   – Trots slitet är det roligt och utmanande, säger Jansson till klubbens hemsida.

I ett pressmeddelande meddelade Väsby Hockey i tisdags att Olle Jansson slutar som sportchef för klubben.
– Ärligt talat väldigt skönt! Är sedan lång tid klart ”övermogen” och ”bäst-före-datumet” har gått ut, men tveklöst har det varit en rolig tid med många roliga minnen, säger Jansson.

Med en ekonomi i balans och med en stark spelartrupp var målet den här säsongen en plats i Allettan. Men när grundserien summerades innan jul stod det klart att Väsby misslyckats med sitt mål. I stället fick de fortsätta i fortsättningsserien. Där blev det till slut en fjärde plats, och med god marginal missade man chansen till playoff-spel.

Ger en känga till spelarna
– Klubben ställde upp med att skapa bra förutsättningar på alla plan och organisationen runt laget har funkat mer än bra, men ändå kom vi aldrig ur startblocken, säger Jansson som ger en känga åt spelarna i laget:
– En grupp kanonkillar som i grunden ”kan så mycket mer” har man rätt att begära mer av på alla plan!
Hemsidan: Vad kunde gjorts annorlunda?
– Ärligt talat så vet jag inte riktigt hur vi skulle ha gjort det annorlunda! Vi får ej glömma att under försäsongen var alla hur nöjda som helst.
– Att under resans gång göra en mängd ”stora” förändringar är ej möjligt, men klubben får utvärdera.

Fortsätter på marknadssidan 
Att Olle Jansson lämnar jobbet som sportchef innebär inte att han lämnar klubben. Tvärtom.
– Det är meningen att jag även i fortsättningen skall arbeta med marknadsfrågorna, något som trots slitet är roligt och utmanande. Sedan tillkommer sannolikt ett antal uppgifter jag kan hjälpa till med.
Hemsidan: Om du ska ta fram dina tre bästa stunder, vilka skulle det vara?
– Självklart hela resan till Elitserien (numera SHL) då hela hockeysverige följde våra matcher, att sedan på uppleva Elitseriespel är något alldeles extra och något som varje hockeyspelare borde få förmånen att kanna på. Hur många säsonger det blivit i föreningen genom åren är inget Olle Jansson kommer ihåg.
– Antal säsonger har jag förträngt.

Mikael Einarsson
mikael@norrortssporten.se
Twitter: @mikeeiiiin

Kommentarer

Kommentera