AFC orkade inte hela vägen mot mästarna

AFC orkade inte hela vägen mot mästarna

SOLNA. Athletic FC United stod upp bra mot Norrköping – men orkade inte hela vägen.
   Svenska mästarna vann med matchens enda mål, inprickat av Emir Kujovic.

AFC United visade inledningsvis ingen överdriven respekt för svenska mästarna IFK Norrköping på ett soldränkt Skytteholms IP på lördagseftermiddagen.
Redan efter ett par minuter hade hemmalaget skapat ett par halvchanser.
I den 36:e minuten var det dock gästernas Emir Kujovic som var närmast att göra matchens första mål. I en duell med målvakten Joshua Wicks nådde Kujovic högst – men nicken tog i ribban.
AFC United var sedan när att ta ledningen i en tilltrasslad situation efter en hörna, men inbytte André Österholm fick inte träff på bollen.

Skyttekungen avgjorde
I upptakten av den andra halvleken skulle Emir Kujovic få ytterligare ett läge – och då small det.
Efter ett vänsterinlägg nådde förra säsongens skyttekung i Allsvenskan återigen högst inne i straffområdet, och den här gången seglade bollen in i det bortre hörnet.
Mohammed Buya i AFC fick sedan ett jätteläge att kvittera i ett friläge, men Andreas Vaikla i Norrköpingsmålet räddade. Strax innan hade gästernas Kujovic ett skott i utsidan stolpen.
Athletic FC United radade sedan upp flertalet chanser att kvittera. Närmast kom André Österholm som helt fri vid straffpunkten prickade målvaktens ben. Men det blev inga fler mål i matchen. I nästa omgång väntar Östersund på bortaplan.

Mikael Einarsson
mikael@norrortssporten.se
Twitter: @mikeeiiiin

Kommentarer

Kommentera