98:orna tar över Täby FK:s U-19

98:orna tar över Täby FK:s U-19

FOTBOLL/U-19 Täby FK:s U-19 lag tar kliv mot en ny säsong i U-19 Allsvenskan Norra. En trupp där 98:orna kommer få ta ett stort ansvar. I veckan slog man AFC United med 6-1 i ”Ligacupen”, en försäsongsturnering.
–Det har varit blandade resultat, säger Elias Andersson, en av spelarna i truppen.

Förra året slutade Täby FK:s U-19 på en sjätteplats i tabellen. Inför kommande säsong har spelarna födda år 1997 lämnat till olika destinationer eller tagit klivet upp i A-laget. Nu är de 98:orna i truppen som ska bidra med rutinen.

–Den har väl varit si sådär. Vi har spelat i Ligacupen, där det gick bra i gruppspelet men sämre i slutspelet. Vi mötte Djurgården, BP, Karlslund och AFC, men det har varit blandade resultat som sagt, säger Elias Andersson, en av spelarna i truppen.

TFK U19 får i år klara sig utan bland annat den notoriska målskytten Adam Bergmark Wiberg som skrivit på för Superettanlaget Gefle IF. Vissa andra spelare har tagit klivet upp till A-laget, en stark stomme som nu lämnat truppen.

–Vi har förlorat många bra spelare. Samtidigt kommer nya spelare in och vi har även en ny coach inför i år, Per ”Perre” Johansson. Han har influerat en hel del och tagit med sig vissa spelare från sin gamla klubb, Älvsjö, säger Elias Andersson.

Hur ser du på kommande säsong ur en personlig synvinkel?
– Det känns bättre och bättre nu. Det känns som att Perre kommer in i det mer och mer, även fast hans övningar kan vara lite kontroversiella. Det kan vara övningar som inte riktigt är helt genomtänkta. Jag tänker på träningen här om dagen då vi hade en metodövning där anfallarna fick skjuta var fjärde skott, medan jag som ytter fick röra bollen var tolfte gång. Jag fick frysa då, vilket aldrig är kul. Det var en dålig övning, men det sa jag till honom.

Står Perre för något annorlunda rent spelmässigt än er gamle tränare, Kalle?
– Han har en lite annorlunda filosofi. Jag tror att han tidigare har tränat lite mer spelskickliga lag och där har han haft en annan filosofi som han tagit med hit. Han vill att vi ska spela bollen lite mer tålmodigt jämfört med förra säsongen då det var mycket att vi skulle slå på högsta spelare. Presspelet sitter dock fortfarande kvar. Det är Atletico Madrid inspirerat, och det är The Big Man, Sundgren som tagit fram det. Den kommer vi alltid ha, det är vi i TFK kända för.”

 

Martin Sundgren, sportchef i Täby FK, vad betyder han för dig?
– Han är hård, tuff och en duktig tränare som får jobbet gjort.

Vad sa han då? Det är ju spännande hur en tränare tar sådan kritik från egna spelare.
– Flera höll med mig om att yttrarna inte riktigt blev aktiverade i övningen dagen efter. Jag sa till Perre att det kanske vore bra att få oss mer aktiverade och att forwardsen kunde slå två skott, och sedan kunde vi yttrar bli involverade med våra inlägg. Då sa han att det låter bra.

Efter året, ser du dig ta samma kliv som flera andra upp till TFK:s A-lag?
– Det beror på hur det går för A-laget i år. Om de går upp till division 2 hoppas jag mycket på att få chansen att ta klivet upp. Om inte vill jag försöka hitta en klubb som spelar i minst division 2. Hittar jag inte det, eller någon klubb jag kan trivas i är det troligtvis tack och hej för mig.

 

Daniel Smirnov Lindblom
daniel@norrortssporten.se

Kommentarer

Kommentera