Abu Bakarr Suma – Frej Täbys nyförvärv

Abu Bakarr Suma – Frej Täbys nyförvärv

SUPERETTAN. Täbylaget fortsätter sitt samarbete med Sierra Leone laget FC Kallon. Nu har IK Frej tecknat ett två-årskontrakt med lagets mittfältare/mittback Abu Bakarr Suma, 20.

Frej Täby blev av med Sam Johnson när man skulle göra entré i Superettan. Tomrummet kunde man aldrig riktigt täppa till. Nu kanske en lösning finns i Abu Bakarr Suma, central mittfältare/mittback.
– Suma är en väldigt spännande ung spelare och vi är väldigt glada över att kunna få honom till klubben. Han har tränat med oss under stora delar av hösten och vi tycker att han har många bra grundkvaliteter. Han har bland annat en oerhört stark fysisk och bra funktionell teknik. Men som med många unga spelare måste man ge dem tid och låta dem utvecklas i sin takt. Suma har mycket kvar att lära sig och jag tror att vi kommer få se hans fulla potential under andra delen av 2016. Vi vill inte sätta orimlig press på han utan han måste få tid att acklimatisera sig till Sverige och den fotbollen vi spelar här. Det ska bli väldigt spännande att få jobba med honom de närmsta två åren, skriver Bartosz Grzelak på klubbens hemsida.

En annan spelare som Frej Täby har haft som kommer från Sierra Leone klubben är Alhaji Kamara. Han är nu en viktigt kugge hos svenska mästarna IFK Norrköping.

Kenneth Andersson
kenneth@norrrortssporten.se
Twitter: @Norrortssporten

FOTO: ikfrej.se

Kommentarer

Kommentera