“Ackers” föll i sista hemmamatchen för säsongen

“Ackers” föll i sista hemmamatchen för säsongen

INNEBANDY Sista hemmamatchen för säsongen. Då föll Åkersberga. Gästande Strömsbro vann med 8-7 efter sudden death.

I helgen spelade Åkersbergas damer sin sista hemmamatch i Allsvenskan för säsongen. När tabellfemman Strömsbro IF kom på besök till Åkersberga Sporthall.

“Ackers”, som är utom räckhåll för någon utav de två topplaceringarna, hade i alla fall chansen att kliva upp på en tredje plats. Men då krävdes tre poäng mot Gävle-laget. Och det började bra för norrortsgänget.

Miranda Nilsson såg till så att Åkersberga ledde med 2-1 efter den första perioden och när Isabel Balzano ökade på till 3-1 i inledningen utav den andra, så såg det ut som att det kunde bli en riktigt trivsam lördagseftermiddag.

Men då vaknade gästerna, och när Loretta Man satte 3-5-målet efter 10.47 hade Strömsbro gjort fyra mål inom loppet av åtta minuter.

Även den tredje perioden blev händelserik. Hemmalaget kom tillbaka och kvitterade efter mål utav Isabel Balzano och Mikaela Jönsson. 

Gästerna återtog sedan ledningen innan hemmalagets Frida Nilsson såg till så att matchen slutade 7-7 efter 60 spelade minuter. Men i det efterföljande sudden death-spelet drog Strömsbro det längsta stråt.

“Det var en stor besvikelse att inte kunna bjuda våra orangea supportar på en vinst i den sista hemmamatchen för säsongen. En seriematch återstår av säsongen och vi har fortfarande tredjeplatsen i egna händer”, skrev laget på sin Facebooksida efter matchen. 

Trots förlusten har Åkersberga alltjämt tredje platsen i sina egna händer. I den sista omgången väntar nämligen Bele Barkarby på bortaplan, som just nu innehar tredje platsen. 

2019-03-12

/Norrortssporten
sporten@norrortssporten.se
TWITTER: @Norrortssporten


Resultat: 
Åkersberga IBF – Strömsbro IF 7-8 (sudden death) 
Målskyttar: Miranda Nilsson 2, Isabel Balzano 2, Johanna Spetz, Mikaela Jönsson, Frida Nilsson 

Kommentarer

Kommentera