AIK:aren Gozzi klar för Väsby

AIK:aren Gozzi klar för Väsby

HOCKEYETTAN Väsby har legat i bra sedan vårens play off-spel. Nu är nästa nyförvärv klart och det är en spelare med förflutet i både AIK och en annan norrortsklubb.

Den röda tråden bland Väsbys nyförvärv under våren är tydlig. Har de inte spelat i AIK så har de någon gång representerat en annan norrortsklubb. Nu ansluter en spelare som stämmer överens med båda “kriterierna”.


Spelaren i fråga heter Christoffer Gozzi och han kommer från en stark “hockeyfamilj”. Först och främst är pappa Anders en AIK-ikon och idag även sportchef vilket han varit under ett antal år under 2000-talet. Sedan finns även brorsan Patric som tidigare spelat för AIK och Almtuna i HockeyAllsvenskan samt hunnit debutera i tidigare Elitserien. I norrort har han spelat för både Wings och Vallentuna i Division ett. Nu är det alltså dags för näste man i familjen att återvända till norrort.

Spelat för norrortskonkurrenten
Väsbys nyförvärv Christoffer kommer närmast från ett par säsonger i Huddinge som föranleddes av spel i Vallentuna. Sedan tidigare hade Gozzi även flera säsonger i AIK:s J20-lag i SuperElit varav en som kapten. För AIK:s A-lag gjorde han även åtta matcher i SHL.

– Christoffer är en smart centertyp som blir en perfekt pusselbit i forwardsbygget. Han besitter en god speluppfattning, bra positionsspel och fin teknik. I Huddinge har framförallt hans defensiva egenskaper använts, dock har Christoffer en historia som en bra poängspelare också, säger sportchefen Tom Tärnström till klubbens hemsida.

Duktig tekare
Som ungdom och junior hann Gozzi bland annat ta ett par medaljer i AIK-tröjan. Ett U16-silver och ett J18-guld har det blivit. På det personliga planet hade han även en J18 Elit-säsong där han var spelaren med allra högst tekningsprocent. Så var även fallet i Division ett säsongen 16/17.

Vår förhoppning är att han ska blomma ut till den skickliga tvåvägscenter han kan vara. Vi har gjort den resan förr med Calle Åsell och Fredrik Forsberg exempelvis, så jag ser inga hinder för att även Christoffer ska hitta rätt i vår utvecklande miljö.

 

Svante Störlinge
svante@norrortssporten.se

Kommentarer

Kommentera