Ajajaj – Sollentuna rasade i den tredje perioden

Ajajaj – Sollentuna rasade i den tredje perioden

HOCKEY Efter en jämn inledning var det Huddinge som i slutändan gick ifrån matchen mot Sollentuna med en klar seger. Matchen avgjordes en bit in i den tredje perioden och sedan föll gästande Sollentuna ihop som ett korthus.

Senast lagen möttes i September, i SWEAB Arena, var det Huddinge som gick segrande ur striden med 3-1. Sedan dess har Huddinge i sedvanlig stil gått som tåget i toppen av tabellen, samtidigt har Sollentuna harvat i mitten av tabellen och blandat en del bra med en del mindre bra prestationer. Senast tog man däremot med sig en fin skalp mot Nyköping.

Inledningsvis såg det ut att bli en lika tight historia som i det senaste mötet. Trots ett spelövertag från Huddinge stod gästerna upp bra och lyckades även att få hemmalaget lite ur balans. Flertalet utvisningar drabbade bägge lagen och 0-0 stod sig perioden ut.

Huddinge tog i den andra akten över matchen mer och mer. Till slut skulle även hemmalaget omvandla målchanserna i mål och när det första kom, efter drygt halva perioden, tog det bara några minuter innan även 2-0 var ett faktum. In i den sista perioden var således Sollentuna tvingade att trycka upp sitt manskap i jakt på reducering och mot ett lag av Huddinges kaliber, fanns risken att åka på livsfarliga kontringar.

På 3 minuter släckte hoppet

Huddinge lyckades en bit in i den tredje perioden stänga matchen med sitt 3-0 mål, och därefter blev det en ren defilering från hemmalagets sida. Totalt skrevs siffrorna till hela 6-0. Detta efter att Sollentuna släppt in fyra mål på mindre än tre minuter. En genomklappning som inte håller på den här nivån och det kommer förhoppningsvis bli en väckarklocka för hela laget.

 

/Daniel Bergholm

 

Kommentarer

Kommentera