Allt du behöver veta om live streaming

Allt du behöver veta om live streaming

Här får du all information du behöver för att se livestreamad sport i hög kvalité på ett smidigt och enkelt sätt.

Vad du behöver veta om livestreaming

Livestreaming är en fantastisk tjänst som har gjort att det finns större tillgång till de sporter och ligor runt om i världen som just du vill följa. Utbudet är fantastiskt och möjligheten att se livestreamad sport sträcker sig nu från de allra största ligorna till stora och mindre tennisturneringar och ligor på ställen som Sydamerika och Asien. Oavsett vilken sport eller liga du vill följa så finns det möjligheter att följa dessa på ett enkelt och smidigt sätt.
Det är dock viktigt att hitta rätt stream och att inte använda några av de alla olagliga sajter som finns. Förutom det faktum att det är olagligt så kan det även påverka din dator, surfplatta eller smartphone då virus kan orsakas av sådana sidor som ofta också översvämmas med tveksamma annonser och pop ups. Det är också jobbigt att hela tiden mötas av annonser och flikar som man behöver stänga ner för att se streamingen.
Livestreaming växer mer och mer och fler medier och aktörer satsar nu på att livesända framförallt sport via olika plattformar. I och med tekniker där man kan skärmdela och visa sändningarna på sin TV så blir möjligheten stor att livestreama i hög kvalité och sätta sig i soffan, njuta av sporten och ta del av utbudet av live betting precis som vanligt.

Så påverkar livestreamad sportsändningarna

Livestreamen gör att konkurrensen av rättigheterna blir större vilket höjer kvalitén på sportsändningarna och ger pengar tillbaka till idrotten så att man utvecklar sporten och dess resurser att skapa bättre lag och event. Det är ingen hemlighet att exempelvis Premier League är världens ekonomiskt starkaste liga på grund av pengarna som kommer i från sålda rättigheter av ligan. Livestreaming gör också att tittarna får tillgång till sportsändningar på flera olika plattformar och tjänster vilket gör att man inte måste betala de dyra abonnemangsavgifterna som de stora aktörerna erbjuder.

Så hittar du gratis livestreamad sport

Det finns många sätt att hitta gratis livestreamad sport men de allra enklaste är att använda livestreaming via NordicBet.
Som kund behöver du bara logga in och lägga ett spel på matchen du vill se så kommer du att få tillgång till livestreaming av matchen, helt gratis. NordicBet har rättigheter för massvis med sport och ligor som fotboll, basket, tennis och ishockey där du kan se ligor som La Liga, SHL, CHL och Bundesliga. Det finns dessutom möjligheter för dig som gillar att vara uppe på natten att se Copa Libertadores. Så oavsett om du gillar att se Europas bästa hockeylag, LeBron och Curry göra sina poäng eller ATP och WTA-touren från flera olika platser i världens så finns möjligheten att göra det helt gratis via livestreamade tjänster. När du streamar kan du även ta del av utbudet av live betting på den livestreamade sporten, ett sätt att använda din kunskap och fördel av att se matchen live. Kanske ser du mönster i matchen som gör att du kan förutse vad som kommer att hända i matchen.

Så använder du VPN för att komma undan geografiska begränsningar

Geografisk begränsning kan störa många som till exempel är utomlands och vill använda sina vanliga streamingtjänster. Det är alltså så att vissa streamingtjänster endast erbjuds i det land du konsumerar det vilket gör att en geografisk begränsning finns inprogrammerad i tjänsten. Som tur är finns det sätt att gå runt detta som kallas VPN, Virtual Private Network. Om man connectar till ett VPN så kommer den geografiska begränsningen att blockeras eftersom tjänsten funkar så att den döljer datorns IP-adress vilket gör att man kan surfa anonymt. VPN-tjänsten garanterar att du surfar anonymt genom att den byter IP-adress då och då och eftersom den riktiga IP-adressen är blockerad kommer inte streamingtjänsterna att blockera ditt användande. Enda nackdelen med VPN är att hastigheten dras ner något. Det finns också bättre och sämre program som använder denna tekniken, därför är det viktigt att läsa recensioner och kolla upp den tjänsten som du vill använda så att du använder rätt tjänst.

 

Artikeln är skriven av Daniel Hult

Kommentarer

Kommentera