Almgren slog personligt rekord

Almgren slog personligt rekord
FOTO: sollentuna.se
FOTO: sollentuna.se

FRIIDROTT. Andreas Almgren satte nytt personligt rekord på Sollentuna GP. Dessutom kvalificerade 800-meterslöparen sig för VM.
– Det känns riktigt bra. Nu kan jag fokusera på att hålla min träning fram till VM, säger löparen till SportExpressen.

Under Sollentuna Grand Prix i torsdags gjorde hemmalöparen, Andreas Almgren, 20, stor succé på 800 meter. I sin utomhuspremiär på Sollentunavallen besegrade Almgren bland annat världsettan Musaeb Balla ifrån Qatar.
– Klart det känns bra för självförtroendet och jag kände mig stark på upploppet, säger Andreas Almgren.

Nytt personligt rekord
Tiden landade på 1.45,61, vilket är den näst snabbaste tiden genom tiderna, och ynka 14 hundradelar ifrån den svenska rekordet.
– Jag hoppades gå under 1,47 men det kändes så bra genom hela loppet. Det var bara att köra och ta mig i mål, säger 20-åringen som i och med tiden dels slog nytt personligt rekord, dels klarade VM-kvalgränsen.
– Det känns riktigt bra. Nu kan jag fokusera på att hålla min träning fram till VM, säger Andreas Almgren till SportExpressen.

Mikael Einarsson
mikael@nyhetstajm.se

Kommentarer

Kommentera