Almgren: Tar det i min egen takt

Almgren: Tar det i min egen takt

FRIIDROTT Han missade sommarens OS på grund av skada. Nu är Turebergslöparen Andreas Almgren, 21, på väg tillbaka, men han tar det i sin egen takt. ”Har inget tidsbestämt mål”, säger Almgren.

Det var i den sista kurvan under sommaren stafett-SM på Stockholms Stadion som olyckan var framme för Turebergslöparen Andreas Almgren.

Med 170 meter kvar av loppet blev det en spurtduell mellan Andreas Almgren och Spårvägens Kalle Berglund. När 21-åringen växlade upp tempot knakade det till i benet.

– Det gjorde inte jätteont, men jag kände hur all kraft försvann och sedan på upploppet gjorde det väldigt ont. När jag röntgade foten några dagar efter såg vi att den var av, säger Andreas Almgren till Friidrottskanalen.

”Bara tomhet”

Skadan visade sig vara så pass allvarlig att Turebergslöparen tvingades till operation och han missade sommarens olympiska spel i Brasilien och Rio de Janeiro.

– Det var bara tomhet. På eftermiddagen ringde jag min pappa och rösten bara stockade sig mitt i telefonsamtalet.

På väg tillbaka

Efter nästan fyra månader sedan operationen är Andreas Almgren nu på väg tillbaka. Men det är ett steg i taget som gäller för 21-åringen.

– Allt handlar om nästa steg. Nästa steg är att börja springa. Vi har inte sagt att det kommer att se det datumet eller det datumet, utan jag kommer att testa mig fram när jag känner att foten håller.

– Tar det längre tid än förväntat får jag bara infinna mig i det. Jag har inga förväntningar. Jag fyller 22 år nästa år och kommer ändå ha minst tio år kvar som aktiv, säger Turebergslöparen till Friidrottskanalen.

Mikael Einarsson
mikael@norrortssporten.se 

Kommentarer

Kommentera