Amerikan sänkte Väsby i norrortsderbyt

Amerikan sänkte Väsby i norrortsderbyt

SOLLENTUNA. Sollentuna tog en viktig seger i botten när man besegrade Väsby med 3-2 i norrortsderbyt. Samtidigt inkasserade Upplands Väsby-laget sin fjärde raka förlust.
– Vi är inne i en tung period nu. Det är bara att bryta ihop, säger Filip Holmgren.

Man brukar säga att det heter tredje gången gillt. För Sollentuna HC blev det i stället fjärde gången gillt.
På onsdagskvällen bröt SHC en negativ trend på tre raka förluster när Väsby IK besegrades med 3-2 på hemmaplan.

– Vi har haft problem de senaste matcherna, så det var skönt att vi kunde komma hem och spela hårt i 60 minuter och vinna. Vi behöver verkligen poängen, säger Joseph Hacharik till Norrortssporten.

Det var annars gästerna som öppnade målskyttet. Redan efter två minuter gav Filip Holmgren bortalaget ledningen med 1-0. Väsby var sedan nära att utöka ledningen ett par gånger om, men utan att få in den bakom en för kvällen, och återigen, storspelande Björn Fors i Sollentuna-målet.

I stället kvitterade Linus Nelson till 1-1 efter 07:24, och av bara farten satte Marcus Gällstedt 2-1 till hemmalaget.

Gästerna från Upplands Väsby skulle få ett gyllne tillfälle att utjämna innan den första perioden var över. När matchklockan stod på 16:04 fick Jacob Lundin chansen att kvittera på straff – men Björn Fors räddade.

Men det skulle komma en kvittering innan periodpausen. En och en halv minut efter straffen satte Sebastian Andersson dit 2-2. Fint framspelad av Filip Holmgren.

I upptakten av den tredje perioden fick hemmalaget spela 5 mot 4. Då kom avgörandet, skulle det visa sig.
Joseph Hacharik kunde raka in det matchavgörande 3-2-målet vid den bortre stolpen. Framspelningen stod den tidigare Väsby-spelaren Martin Aigner för. Det var amerikanens femte mål för säsongen.

I och med segern klättrar Sollentuna en placering upp på tionde plats och är nu en poäng bakom Väsby.

Efter matchen var det en fåordig Filip Holmgren som Norrortssporten talade med.

– Vi kommer ifrån vårt spel tycker jag. Vi måste vara mer desperat framför motståndarnas mål, göra lite skitmål, säger forwarden som gjorde ett mål och en assist i matchen.

Det var Väsbys fjärde raka förlust och man halkar allt längre ned i tabellen.

– Vi är inne i en tung period nu, men där bara att kriga. Det finns inget annat. Det är bara att bryta ihop, säger en besviken Filip Holmgren.

Mikael Einarsson
mikael@nyhetstajm.se

Kommentarer

Kommentera