Andra sejouren på tre säsonger i division 4

Andra sejouren på tre säsonger i division 4

FOTBOLL IFK Österåker är van att åka som en hiss upp och ner mellan division 3 och 4. Säsong 2016 var man i 4:an och vann överlägset. Förra året i trean, där man slutade näst sist. Nu är man då tillbaka i division 4.
– Vi har fortfarande mycket att jobba med men tar steg i rätt riktning, säger IFK Österåkers nya tränaren Pelle Hyppel.

Förra gången IFK Österåker var i division 4, säsong 2016, körde man över de övriga lagen och vann serien överlägset. I år har man en ny tränare, Pelle Hyppel, som tagit över efter succétränaren Görgen Åberg, och nu håller man på att bygga lagets grundspel.
– Försäsongen har sett ganska bra ut. Vi håller på och bygger upp vårt spel. Vi har fortfarande mycket att jobba med men tar steg i rätt riktning, säger Pelle Hyppel.

Säsong 2017 blev inte riktigt vad man tänkt sig – bara fyra segrar. Dels för att man inte hade marginalerna med sig i vissa matcher. Men också för att man släppte in allt för mycket mål – 45 stycken – och att man inte orkade knyta ihop säcken, något man jobbar med under försäsongen.
– Förutom fys har vi hittills bara jobbat med vårt försvarsspel som vi känner behöver utvecklas, konstaterar Hyppel.

Hur ser truppen ut? Nyförvärv och förluster.
Nyförvärv: Doni Makolli från Enskede IK, Gustaf Jäderlund från Roslagskulla IF, Yaroub Al-Husseini från Åkersberga BK samt Henrik Flyborg, Simon Fredriksson och Fredrik Westberg från vårt U19-lag.
Förluster: Denny Nordén, Oscar Sjöstrand, David Ragnesand

Utvecklas som lag

Enligt klubbens hemsida har laget hunnit spela tre matcher – där två är rena träningsmatcher och en är i Stockholms Cupen – utfallet har blivit två förluster och en seger. Laget har i alla fall ett givet mål uppsatt för säsongen.
– Målsättningen är att utvecklas som lag. Resultatmål sätter vi tillsammans i slutet av mars, säger Pelle Hyppel.

Vem är favorit att vinna serien?

– Alltid svårt att säga vem som är favorit vid den här tidpunkten men Järfälla och Sollentuna ser vassa ut.

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

Foto: Timo Peter Grönlund

Vår samarbetspartner Coolbet bjuder på 100% bonus upp till 1000 kr – in och testa!

Kommentarer

Kommentera