Är det Vallentuna BK:s tur i år?

Är det Vallentuna BK:s tur i år?

FOTBOLL/DIV3 Ikväll smygstartar division 3 östra Svealand. Vallentuna BK tar emot nykomlingarna Vaksala.
– Vi vet inte så mycket om dem mer än att Jocke Mattsson är tränare, säger Vallentunatränaren Nercy Tourang till Norrortssporten.

Seriepremiären för Vallentuna BK är bara timmar bort. I kväll, start 20:00, gör man entre på Vallentuna IP och på andra sidan står nykomlingarna Vaksala för motståndet.
– Jag vet inte så mycket om Vaksala mer än att Jocke Mattsson är tränare där. Senast jag hade honom som tränare så hade han en tydlig idé om att spela en possessionsbaserad fotboll, säger Nercy Tourang, en av de nya tränarna i Vallentuna BK.

Förra säsongen var laget i toppen av tabellen under stora delar av säsongen. Men i slutet hände något och man rasade ner till en tredje plats och missade kvalplatsen med fyra poängs marginal.
– Vi tar en match i tagit. Lyckas vi nå en topplacering under våren så får vi diskutera om hur vi löser en eventuell dipp. Men vi har en bred trupp det här året, säger Tourang som låter sig meddela att man är nöjd med truppen som finns.
– Vi är supernöjd. Vi har en homogen grupp som till varje pris försöker att infria målen vi satt upp för den här säsongen.

Tankar inför denna säsongen?

–Det är precis som varje år. Skönt att världens längsta försäsong är över. Sedan så är det lite pirrigt, men det är viktigt också för då betyder det fortfarande att man älskar den man håller på med och bryr sig.

Ni har gjort många mål under försäsongen. Har ni bättre/målfarligare forwards i år?
–Det är nog en kombination av att vi har letat efter spelare som har den spetsen vi saknade förra året. Sen har vi försökt skapa en tydlig idé om hur vi vill att vårt beteende ska vara när vi går till anfall.

Kenneth Andersson

kenneth@norrortssporten.se

FOTO: Egil Gustafsson

Kommentarer

Kommentera