Är USA en stormakt? Mot VM och SM-guld!

Är USA en stormakt? Mot VM och SM-guld!

Tre veckor och den senaste har varit något utöver det vanliga. Efter att annat kommit före har bloggen fått stå åt sidan. Nu är “Tekningscirkeln” tillbaka!

SM-slutspelet har kommit till sin kulmen, U18-VM avslutades i helgen, Tre Kronor förbereder sig för VM och NHL-spelarna ansluter äntligen till laget. Jag har varit, och kommer att vara, på plats.

T.R.E K.R.O.N.O.R

Ja, jag fick chansen att fira påsk i Södertälje. Tre Kronor träningsspelade dubbelt mot Lettland. Det blev timmar i kollektivtrafiken från Solna till Scaniarinken. Svenskarna lyckades inte slå lilla Lettland. Det blev förlust på straffar den gången. Mot Lettland!? Det betyder ingenting. Det måste jag tyvärr säga när jag mer än gärna skulle såga svenskarnas insats. Stundtals fint spel men vad betyder det såhär tio dagar senare? Ejdsell fick ledas av skadad och HockeyAllsvenskans succéman försvann från Tre Kronor för den här gången. Den lördagen fick jag chansen att träffa en målvakt som uppnått hög status hos oss AIK:are. En viss Viktor Fasth. En intervju fick jag med mig därifrån, min favorit av intervjuobjekt och färdigställda intervjuer hittills.

Utöver de jag fick från damernas SM-finalavgörande på Stora Mossen då.

Viktor, så som många andra, bemötte mig inte annorlunda trots att jag är ung. Jag fick en kontakt där som jag kommer minnas. Man är så inne i sitt jobb att man inte hinner inse att en av sina ungdomsidoler står centimeter ifrån dig och lyssnar på just dig. Jobbet tar överhanden gentemot känslorna. Det är så även om jag grämer mig lite efteråt. Utöver de jag fick från damernas SM-finalavgörande på Stora Mossen då.

Arbetet mot VM fortsätter

Nu fortgår jobbet mot Hockey-VM. Främst med Hockeybladet. Trupper som ska synas i sömmarna, spelare som ska listas och en turnering som granskas till fullo innan den ens börjat. Jag hoppades men fick tyvärr inte chansen att vara på plats den här gången. Men vad ska jag förvänta mig? Snart ett år som journalist (ja, jag vill kalla mig det) och bara 18 år gammal, eller ung. Jag kan inte förvänta mig sådant, det är ju inte gratis hehe. Men men, i framtiden kanske. Jag ska vara väldigt, väldigt glad för att jag får chansen att vara en del av journalistiken på toppnivå. Sitta i samma pressrum och på samma pressläktare som ansedda journalister med erfarenhet längre än min livstid.

Fokus härifrån är främst på Tre Kronor. Men jag vill slå ett slag för USA. Gulden avlöser varandra för både juniorer och seniorer, såväl på dam- som herrsidan. Guld för U18- och seniorlandslaget på damsidan och dubbla guld för herrjuniorerna i U18- och U20-VM. Nu är det bara vårens VM kvar, eller? Blir det guld förr herrarna också kanske… De har ju minst sagt två artister till forwards i Patrick Kane och “Johnny Hockey” Gudreau. Glöm inte Artemi Panarin i Ryssland, ja listan kan göras lång. Inte minst hos Sverige. Världsbackarna Hedman och Klingberg. Det är bara några namn…

En vecka kvar…

… På den svenska säsongen 16/17. En vecka kvar på SM-slutspelet. Jag fick den fina chansen att vara med i Gävle på SM-final fyra. Några timmars tåg och så var jag på plats i Gavlerinken. Det blev liverapporterande, intervjuer och en massa erfarenheter. En rafflande finalmatch mellan Brynäs och HV71 som slutade med en kvitterad finalserie. Ikväll väntar match fem. Att kliva ner i arenans inre och möta landets just nu två bästa lag och de mest ansedda journalisterna på en SM-final. Wow. Jag fick med mig något så fint som en liten intervju (kanske inte så liten) med finalseriens genombrottsman Kevin Stenlund och en massa erfarenheter.

Det rör sig i Norrort också

Japp. Inte bara SM-slutspel och VM på menyn. Silly season i Norrort också. Det rör sig hos lagen och håll utkik efter en genomgång av läget i Norrortsklubbarna. Själv ser jag framemot att få höra vad som händer i Viggans juniorer ikväll. Det har tagit alldeles för lång tid.

Tack för idag.

Svante Störlinge
Svante@norrortssporten.se

Kommentarer

Kommentera