Årets daminnebandyspelare – Moa Tschöp

Årets daminnebandyspelare – Moa Tschöp

INNEBANDY Det var ganska väntat. Täbybacken Moa Tschöp har gått från klarhet till klarhet. I år slog hon dessutom assistrekordet, 52 stycken, tog VM-guld och vann den totala poängligan. Nu belönas hon med årets innebandyspelare.
– Det är ett mål jag har haft, att jag någon gång ska bli Årets spelare, säger Moa Tschöp till innebandy.se

Nu återstår bara SM-finalerna. Sett ur Täbyögon blev det en storbesvikelse när man inte tog femte och den direkt avgörande matchen mot KAIS Mora, som spelades i söndags.

Men det finns i alla fall saker Täbyklubben kan glädjas åt. Först vann Julia Croneld skytteligan, 38 mål, och Moa Tschöp vann poängligan överlägset, 76 poäng, 12 poäng förre Anna Wijk.

Nu har Tschöp fått ytterligare en trof´r som kommer pryda prishyllan i hennes hem, Årets spelare.
–Det är väldigt roligt när man tittar på vilka otroligt bra spelare som var nominerade. Och det känns sjukt jäkla häftigt. Det är ett mål jag har haft, att jag någon gång ska bli Årets spelare, säger Moa Tschöp till innebandy.se och utvecklar vad som gjort henne till den spelare hon är idag:

– Jag har varit i toppen i många år och kämpat mig till att få bort en del stämplar. Folk ser mig som en annan spelare nu. Jag har verkligen kämpat mig till det här och tagit till mig hur jag ska utvecklas. Jag har vuxit som person och spelare de senaste åren.

Vill vinna igen

Men lägga klubban på hyllan kommer hon inte göra, trots att hon vunnit allt man kan kan göra inom innebandyvärlden.
– Jag vill bli ännu bättre tränad och fortsätta på den utvecklingskurva jag har. Varje år blir jag mer rutinerad. Har man vunnit ett pris en gång vill man vinna igen, både individuella titlar och lagtitlar.

Så här lyder Juryns motivering, varför Moa Tschöp blir årets spelare:
Moa Tschöp gjorde sin bästa säsong hittills i karriären efter att ha lagt mer fokus på fysiken. Hon är ofta en matchvinnare för Täby och slår otroligt många målgivande passningar. Hon satte passningsrekord när hon passerade Emelie Lindström och noterades för 52 assister den här säsongen. Inte nog med det så vann hon även den totala poängligan som back, något som är unikt. Hon var även en starkt bidragande faktor till att Sverige spelade hem VM-guldet i Bratislava i december.

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se
Foto: B.A Photo

Vår samarbetspartner Coolbet bjuder på 100% bonus upp till 1000 kr – in och testa!

Kommentarer

Kommentera