Årets innebandyforward och back till Täby FC

Årets innebandyforward och back till Täby FC

SSL Täby FC blev utslagen i avgörande semifinalen. Men lagkaptenen Jennifer Stålhult får fira i alla fall. Hon har blivit vald till årets forward enligt innebandysajten, innebandymagazinet.se. Även årets back gick till Täby FC – Moa Tschöp.

Finalen i innebandy går av stapeln imorgon (läs lördag). Men Täby FC är inte med, då de åkte ur i femte och avgörande match mot KAIS Mora.
Men det finns andra saker som glädjer klubben. Deras lagkapten, Jennifer Stålhult har blivit utsedd till årets forward.
– Det känns ju jättekul och jätteroligt, det är ett kvitto på att man har presterat under säsongen, säger Jennifer Stålhult till innebandymagazinet.

I en intervju med innebandymagazinet.se berättar hon hur säsongen har varit.
– Jag tycker att jag har tagit ganska stora kliv både jag och även laget men det går lite hand i hand det där. Jag har blivit starkare både fysiskt och konditionsmässigt och även fått tagit tag i lagkaptensrollen så jag har absolut växt som spelare, säger Jennifer Stålhult och kommenterar frågan ”Vad är nyckeln till att bli en bra forward skulle du säga?” så här:
– Fart, våga ta sig in på jobbiga små ytor där det är mycket folk. Vara modig helt enkelt och våga dra en avgörande dragning samtidigt som man är kylig i avsluten.

Att hon vill förbättra sig som spelare råder inga tvivel om.
–Det är absolut att fortsätta jobba med fysiken, men man kan förbättra saker hela tiden. Få upp blicken mer och vara säkrare som spelare helt enkelt, vara ett hot. Det har jag försökt kämpa med under den här säsongen också att alltid vara ett hot.

 

Även årets back tog en Täbyspelare hem, Moa Tschöp. Detta var andra gången för hennes del (senast 2013/14)
–Tack, det är klart att det är jätteroligt. Det är väl en av mina bättre säsonger skulle jag säga, sen har det varit väldigt skönt att komma hem till Stockholm igen och spela här. I Täby har det varit både upp och ner under säsongen men vi är ändå nöjda med säsongen som varit, säger Moa Tschöp till innebandymagazinet.se.

 

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

 

Kommentarer

Kommentera