Åter en stark prestation av IK Frej – nollade Åtvidabergs FF

Åter en stark prestation av IK Frej – nollade Åtvidabergs FF

SUPERETTAN. Något är på väg att hända i Frej Täby. Andra raka seger. Den första på bortaplan, när man vann med 0-1 mot anrika Åtvidabergs FF.

Hemmalaget Åtvidaberg hade de bästa chanserna i första halvleken. Men Frej Täbys målvakt Ruben Åhman fick en bra start på sin superettandebut.

Istället var det Täbylaget som chockade ex-allsvenska laget. Mittfältare, Joakim Runnemo gjorde matchens första mål efter knappt 17 spelade minuter. Hans fjärde för säsongen, som också blev halvlekens enda.
– Det är alltid viktigt med ledning. Vi har lite för få tillfällen men försvarar oss bra, sade målskytten Runnemo till TV4 sport efter 45 minuters spel.

Åtvidaberg skulle rada upp målchanser även under stora delar av andra halvleken. Men Frej Täby:s målvakt Ruben Åhman gjorde även i andra några avgörande räddningar, dock hade han god hjälp av sina försvarare.
– Vi krigar på bra och tar tre viktiga poäng, säger Ruben Åhman till TV4 sport efter matchen, som lyckades hålla nollan i sin debut.
– Jag tog chansen när Barre (Bartosz Grzelak) gav mig den och vi får se vad framtiden visar.

LÄS MER: Axelskada satte stopp för Atanackovic

I och med 0-1-segern har Frej Täby nu tagit sin femte seger, andra i rad och första på bortaplan, i årets superettan. Det gör att laget avancerar ett par placeringar i tabellen.

 

blogglogga-kenneth1

Kommentarer

Kommentera