AVSLÖJAR: Atanackovic satsar på comeback

AVSLÖJAR: Atanackovic satsar på comeback

FOTBOLL Under våren kom beskedet. Marko Atanackovic och IK Frej Täby gick skilda vägar. Sedan dess har det varit tyst från målvakten – fram tills idag då han satsar på en comeback till säsong 2019. Men det blir inte i klubben som han förde upp i ett av Svensk fotbolls finrum – Superettan.
– Det kommer inte att bli Frej – efter sju säsonger i klubben så känns det som att jag gjort mitt där, säger Marko Atanackovic.

Säsong 2018 blev inte alls som IK Frej Täbys succémålvakt Marko Atanackovic, 32, hade tänkt sig. Målen rasade in, 15 stycken på fem omgångar, och när dåvarande huvudtränaren tillika sportchef /manager Roberth Björknesjö valde att satsa på Hampus Elgán istället fick 32-åringen nog och bröt kontraktet i samverkan med klubben.
– Jag tog en paus. Jag behövde komma bort lite från Svensk fotboll. Så det har varit positivt. Vilat ut och laddat batterierna, säger Atanackovic.

Men det var förstås inte den enda orsaken att han valde att säga upp kontraktet med den klubb han varit med och tagit upp i ett av Svensk fotbolls finrum – Superettan.
– Det är svårt när man spelar i ett lag som ger tränaren all makt. Vilket jag tycket är helt fel, att en tränare är både första tränare samt sportchef. Man har liksom ingen att vända sig till, säger målvakten och tillägger:
– För mig har det varit ofattbart att ingen i klubben efter 7 år som fotbollspelare och bidragande orsak varför Frej spelar i Superettan. Man har aldrig ens frågat vad det va som hände eller hur man mådde.

Men så som du beskriver det, var det väl när Bartosz Grzelak var tränare också?
– Ja så va det. Det är just det jag menar. Eftersom dem inte har någon som bestämmer över dem så kan dem göra lite som dem vill.Ta beslutet själva när dem slutar. Om resultaten inte går lagets väg så kan dem göra lite som dem vill för dem har ingen press på sig. Skylla ifrån sig och lägga skulden på spelarna osv. Inte lika mycket ansvar som om man har en chef bakom sig som förväntar sig vissa saker.

Enligt rykten förbereder du dig för en comeback. Stämmer det?
– Ja jag är tillbaks i Sverige och förbereder mig för nästa säsong. Kör stenhårt med träningarna just nu och försöker komma i bästa fysiska form inför nästa säsong.

Ligger Frej Täby bra till för att få dig tillbaka igen?
– Det kommer inte att bli Frej. Efter sju säsonger i klubben så känns det som att jag gjort mitt där.

Har ni inte haft någon dialog/kontakt alls?
– Nej ingen kontakt alls.

Vad kommer det bli då?
– Just nu koncentrerar jag mig bara på att komma i bästa möjliga form så jag kan ta en plats i något allsvenskt lag eller Superettan lag.

publicerat 2018-11-16

FOTO: Timo Peter Grönlund

Kommentarer

Kommentera