Avsluten skillnaden – SDE förlorade igen

Avsluten skillnaden – SDE förlorade igen

HOCKEY – Bra spel räckte inte för SDE som åkte på ytterligare en smärtsam förlust mot Brynäs på hemmaplan. Nu är laget cementerade i botten och poängen måste börja trilla in om säsongen inte ska sluta i nedflyttningkval.

Tabellnian mötte tabellsjuan i ett nervöst bottenmöte i SDHL. SDE HF har haft ett väldigt dystert facit på senare tid, inte vunnit på sju matcher, och mycket på senare tid tyder på att det inte blir spel i damernas högstaserie säsongen 2019/20. Däremot återstår det mycket av säsongen och en självförtroende boost mot en bottenkonkurrent skulle vara precis vad som kan väcka liv i säsongen. Motståndaren Brynäs kom däremot till matchen med en rad segrar och formen hos gästerna var på topp.

Det var även Brynäs som började bäst i den första perioden. Även om SDE tycktes ha övertaget så spelade bortalaget kontrollerat i inledningen av matchen och när första perioden summerades, så var det Brynäs som tagit ledningen med 1-0 när periodsignalen ljöd i Enebyberg. Möjligheterna måste däremot känts goda för hemmalaget att vända på matchen då många kvalificerade chanser skapades.

I den andra perioden skulle matchen öppna upp sig och tyvärr för SDE så var det Brynäs som skulle utöka sin ledning flera gånger om. 0-2 kom tidigt in i perioden och kort därefter 0-3 innan hemmalaget kunde öppna målskyttet för kvällen genom Leanne Ganney. Hade hemmalaget även fått in ytterligare en reducering hade det nog grott lite nervositet i bortabåset men istället punkterades matchen i slutet av andra perioden när 1-4 målet trycktes in. SDE höll spelmässigt bra nivå men dessvärre var skärpan inte i närheten av bortalagets för kvällen.

Tabellen nu en dyster läsning för SDE

Hemmalaget skapade sedan inte tillräckligt för att skapa mer spänning än ett 2-4 mål i inledningen av tredje. Brynäs spelade av matchen på ett snyggt sätt och slutresultatet skrev sedan till 2-6. Nu är goda råd dyra för SDE och livlinorna blir hela tiden färre och färre när förlusterna fortsätter trilla in. Lagen kommer mötas i nästa omgång igen, denna gång i Gävle och det blir förhoppningsvis starten av en bättre period för SDE, där kvalitén i avsluten höjs och att några nyckelspelare träder fram. Det kan bli avgörande för en viktig comeback i serietabellen.

 

/Daniel Bergholm

Kommentarer

Kommentera