Bara ett mirakel kan få Väsby till playoff

Bara ett mirakel kan få Väsby till playoff

ALLETTAN Den ena käftsmällen efter den andra. Det är vad Väsby Hockey har haft under seriespelet i allettan. Fjärde raka hemmaförlust kom mot Nybro.

Det var tänkt att bli en publikfest. Väsby Hockey hade inför hemmamötet mot småländska Nybro gjort matchen till en så kallad 1-kronasmatch. Men de 768 personer som hade tagit sig till Vilundaparkens Ishall fick se ytterligare ett nederlag av Vilda Väsby.

Väsby hade efter tjugo spelade minuter ett 0-2-underläge att hämta upp. Det visade sig bli för tufft – IGEN. Även om man bytte målvakt och Jacob Lundin gjorde 3-4, 3:28 in i tredje, var man aldrig riktigt nära. Nybro, som hade två raka segrar med sig i bagaget, satte 3-5 med knappt åtta minuter kvar. Väsbys målvakt, Linus Ryttar, som kommit in i andra, plockades ut och då gick det som så många gånger tidigare, mål för gästerna.

Spelat bort sina chanser

Väsby Hockey har med största sannolikhet spelat bort sina chanser till en playoffplats i och med förlusten. Det är sju poäng upp till Visby/Roma, som i dagsläget har sista playoffplatsen. Samtidigt återstår det fem omgångar, där bland annat gotlänningarna och tabelltrean Kristianstad finns som motståndare.

Nästa match för Vilda Väsby blir mot fjärde placerade Hudiksvall, den 14 februari.

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

Foto: Arkiv/Timo Peter Grönlund

Vår samarbetspartner Coolbet bjuder på 100% bonus upp till 1000 kr – in och testa!

Kommentarer

Kommentera