Bättre att ta en lott än att satsa på fotbollsmatcher

Bättre att ta en lott än att satsa på fotbollsmatcher

När det kommer nyheter titt som tätt om fixade matcher så kan man ju fundera på om det inte är bättre att ta en lott hellre än att satsa pengar på matcher. Det tycks ju inte vara så ovanligt att det här sker och man kan inte veta säkert när och var. Precis som att man kan satsa på internationella ligor så finns det internationellt lotto online så man kan komma åt många stora jackpotter med några få knappklick. Det finns förstås lotterier som inte är seriösa men här är det trots allt lite lättare att kontrollera saken.

Risken för fixade matcher

När man ser lite närmre på hur fotbollsmatcher kan fixas så inser man att det rör sig om många intressen. Det är ju inte bara de som bettar på matcher som har ett intresse av att ett visst lag ska ta hem segern. Bookmakers har ett intresse av att tjäna mer på sin verksamhet och de har också varit inblandade i skandaler där lag har spelat sämre mot pengar och därmed förlorat utvalda matcher.

Man kan också se att coacher kan ha ett intresse av att tjäna pengar på att påverka resultat. En coach kan ju välja vilka som ska spela i matchen och kan på så vis skapa en sämre uppsättning och medvetet se till att matchen förloras. Det finns alltså risker från flera håll, och även om det tas krafttag lagligt sett mot matchfixningar så lär de inte försvinna. Man kommer bara på nya och smarta sätt att göra det på, och det är något att tänka på innan man bettar på en match.

Även om det spelföretag som man lägger sina satsningar med är seriöst och inte luras så kan man ju inte kontrollera allt som händer i kulisserna under en liga. Det kan ju vara många fixade matcher som aldrig upptäcks, även på riktigt hög nivå.

Lotterier med stora vinster

Man får en liknande spänning av att köpa lotto online där man får tillgång till lotterier med otroligt mycket pengar i potten. Det blir mer pengar att drömma om och man slipper oroa sig för att lotteriet är fixat om det är licensierat och känt som seriöst. Att spela på euromillions lotto online och liknande lotterier kan anses fullständigt säkert. Det här är spel som styrs med mjukvara så det är inte möjligt för de som driver spelet att gå in och ändra resultaten.

Man kan alltså fortsätta att njuta av matcher på tv och live. För att få uppleva spänningen av att kunna vinna pengar på en korrekt gissning så kan det vara klokare att gissa på nummer. Om en match är fixad så kommer den ju fortfarande att ge underhållning när man ser den. Men då man ska spela på resultat så kan lotto tyckas vara ett mycket bättre val särskilt med tanke på att det inte kostar särskilt mycket med en lott.

 

Artikeln är i samarbete med Olivia Rossineli

Kommentarer

Kommentera