Besvikelse och glädje för Skånelas båda seniorlag

Besvikelse och glädje för Skånelas båda seniorlag

HANDBOLL Helgens hemmamatcher för Skånelas damer och herrar slutade i både glädje och frustration. Damlaget fick sig en lektion i handboll av serieledande Kungälv. Medan herrarna enkelt besegrade Linköping.

De två senaste matcher som Skånelas damer spelat har varit lite av en besvikelse – förlust i båda. Den fina inledningen av säsongen, poäng i fyra av fem omgångar, har kommit av sig.

I helgens match, mot serieledande Kungälv hängde man med i drygt 30 minuter, sedan visade gästerna från väst varför man leder tabellen.

Matchen slutade 19-36 och Skånelas bäste målskytt blev Anna Nygårds med fem stycken.

Storseger för herrlaget

I stället fick publiken, som tagit sig till Vikingahallen, glädjas åt att herrarna tog en viktigt seger, storseger dessutom 33-21, mot Linköping. Där hemmalaget redan under första halvleken drog i från och hade en sju poängs ledning i halvtidsvilan, 15-8. Bäste målskytt för herrlaget blev Fredrik Olsson med 8 mål.

– En riktigt bra insats där vi saknar Andreas Söderman och Rasmus Nilsson. Hampus Söderman och Mattias Friström tar deras ställe och gör det riktigt bra. Även Marcus Nilsson är bra i mål. Men det är i första hand en laginsats som bäddar för segern ikväll, summerar assisterande tränaren Jesper Östlund till handbollsbloggen ”BaraHandboll”.

 

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

Foto: Timo Peter Grönlund

Kommentarer

Kommentera