BILDSPECIAL: Roslagstrofén avgjordes i Vallentuna

BILDSPECIAL: Roslagstrofén avgjordes i Vallentuna

KONSTÅKNING A-tävlingen Roslagstrofén avgjordes i helgen i Vallentuna Ishall. Det var tio år sedan en sådan tävling anordnades.
Vi vill satsa på elitlicensen och därför måste vi anordna A-tävlingar, sade Vallentuna Konståkningsklubbs ordförande Ed Fontes till lokalpressen dagar innan arrangemanget.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Helgens A-tävling Roslagstrofén blev en framgång för flera norrortsklubbar. Vallentunas Konståkningsklubb vill att detta ska bli en årlig återkommande tävling.

–Vi vill satsa på elitlicensen och därför måste vi anordna A-tävlingar. Men vi gör det också för det är roligt och för att väcka intresse för sporten. Konståkning är en väldigt estetisk och vacker sport som både är konstnärlig och atletisk, sade Vallentuna Konståkningsklubbs ordförande Ed Fontes till lokalpressen dagar innan arrangemanget.

Bra resultat

Hur gick det i tävlingen då?

IFK Österåkers KK:s Matilda Lundin tog en tredje plats i kategorin junior-a. På platserna fyra till sex, i samma kategori, togs av norrortsåkare.

Även i de lägre klasserna, bland annat ungdom A-13 flickor, fick norrortsklubbarna framskjutande placeringar. Bäst blev Vallentunas Tyra Lindqvist, på en tredje plats.

Övriga resultat finns på hemsidan, roslagstrofén.se

 

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

Foto: Timo Peter Grönlund/TPG
fotograf@norrortssporten.se

Kommentarer

Kommentera