Bingo betyder storvinst för idrotten

Bingo betyder storvinst för idrotten

Idrottsrörelsen i Sverige är stor och den bygger för det mesta på helt ideella krafter. Även om majoriteten av idrotten bedrivs på amatörnivå med hjälp av funktionärer och andra eldsjälar behövs det ändå finnas lite pengar i kassan för att allting ska fungera. Utrustning, fotbollsplaner och matchtröjor kostar pengar och för idrottsutövare på lägre nivå finns det ingen möjlighet att få in pengar genom biljettintäkter. Då är det bra att det finns andra sätt att dra in pengar till idrottsföreningen. Bingo är ett exempel på någonting som länge har varit en riktig storvinst för idrottsrörelsen.

Det är lite av en tradition sen länge tillbaka att idrottsföreningar arrangerar bingo-spel, vilket sker idag både lokalt och genom mer organiserade former med rikstäckande kedjor av bingohallar eller bingo-spel på tv. Siffror visar att ungefär 100 000 kronor om dagen dras in till de svenska idrottsklubbarna via bingo-spel och då är det ändå bara från en av aktörerna. Ungefär vilken summa lokala klubbar som anordnar bingo på fotbollsplaner och i sporthallar runt om i landet drar in är svårt att sammanställa.

Man skulle nästan kunna tro att spela bingo på riktigt i en lokal är på utgående och att spel online borde ta över. Faktum är att andelen bingohallar faktiskt ökar. Det är något speciellt med att spela tillsammans med andra, ta en fika i pausen och kunna dela glädjen över vinsten med någon.

En annan populär form av bingo är bilbingo som ofta arrangeras av lokala idrottsföreningar på idrottsplatser. Vid bilbingo sitter deltagarna kvar i bilen under spelet. Det här är en bingoform som blivit allt mer populär, speciellt för bilentusiaster som ser bingosammankomsterna som ett tillfälle att få visa upp sin egen samt beundra andras bilar. Bilbingo anordnas på flera olika platser över hela Sverige, till exempel vid Lagårn i Skultuna, Västmanland av Gideonsbergs IF.

Bingo är utan tvekan fortfarande ett spel som gärna spelas på riktigt, söker sig alltfler även till att spela bingo på nätet. Spelbolagen online försöker bemöta efterfrågan genom att skapa en trevlig och social virtuell miljö. Till exempel Bingo.com som erbjuder sina spelare chans till socialt liv i form av chattrum och en känsla av gemenskap.

En annan typ av bingo som rönt popularitet på sistone är kobingo. Kanske inte någonting man arrangerar på en idrottsplan men en del föreningar går samman med någon lokal bonde för att skapa en spelplan. Denna bingoform kräver en hel del tålamod eftersom det är svårt att veta exakt när spelet ska ta slut.

 

 

 

 

Foto: wikimedia.org

Kommentarer

Kommentera