Björknesjö: ”Blir två tuffa matcher”

Björknesjö: ”Blir två tuffa matcher”

SUPERETTANKVALET IK Frej Täby står inför de två viktigaste matcherna denna säsongen. Kvalet mot Akropolis. Roberth Björknesjö, som klev in efter sommarupphållet, vill självklart att man följer gameplan.
– Det är viktigt att hantera situationen, inte ta gula kort för tidigt, säger Roberth Björknesjö.


Spänningen stiger och kvalet kommer allt närmare. Det är ändå en avslappnad Frejtränare som sätter sig i stolen för att ge svar på tal.
– Vi har tränat taktiskt, laddat upp med videogenomgång. Så som vi brukar. Men nu känns det roligt att vi är på ”G”, säger Roberth Björknesjö.

Akropolis har ni mött i ett kval 2015. Har ni bra koll på dem i dagsläget?
– Ja det har vi. Jag hade ju en dröm när jag klev in i detta att nå ett kval så vi har sett Akropolis innan det var avgjort i serierna. Många livematcher och flertalet på video. Det är ett skickligt lag som gjort en del förändringar från våren till hösten. Så det kommer bli två tuffa matcher.

LÄS MER: KVALET: Förre Frejtränaren ”Kan avgöra redan i första matchen”

Frej Täby går in i detta kval med ett litet favoritskap, då man plockat 19 poäng under hösten och klarade nå ett kval efter att ha varit uträknade.
– Vi har haft en bra höst hemma så jag antar att Akropolis vill ha ett så bra resultat i första matchen som möjligt, vilket vi också vill då vi ska spela hemma därefter, säger Björknesjö

Spånga IP har naturgräs – Någon nackdel för er?
– Jag vet inte. Jag har inte upplevt att vi är ett konstgräslag på det sättet. Vi slog Örgryte, förlorade mot GAIS på en fast situation. Det är klart hemma är hemma. Jag har inte spelat så många matcher på Spånga IP men har goda minne därifrån.

Vad blir nyckeln när ni gör entre på Spånga IP?
– Lite handlar det om att kunna hantera situationen med kval. Det är viktigt med detaljer – inte dra på sig gula kort för tidigt – att tappa huvudet och få röda kort. Det gäller att följa vår gameplan och vårt sätt att spela.

 

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

 

Kommentarer

Kommentera