BLOGGEN: “Dags att göra en förändring NU”

BLOGGEN: “Dags att göra en förändring NU”

När Stockholm presenterade sina trupper till SDF-SM ratades i stort sett norrort, endast sex platser av 40 gick till spelarna från klubbar här i norrort. Ingen plats på killsidan där Täby FC, Vallentuna, Grimsta AIK och Åkersberga IBF står som starka klubbar av -02 kullen. På tjejsidan fick 6 tjejer från Stockholm en plats. Stockholm som vill visa på att vi inte behöver ett Stockholm Nord och ett Stockholm Syd som bl. a används i ishockeyns motsvarighet, TV-Pucken. Men när nu Stockholm åker upp till Gävle i januari så kan man ju i stort sett säga att det är Stockholm Syd som åker plus några norrortspelare. Visst förstår man tränarna att de ska ta ut de mest kompetenta och lämpliga för uppgiften men måste samtidigt ha med i beaktning att det kommer finnas personer som undrar när de har en sådan här ojämn fördelning av platserna.

Jag kan tycka det är synd att man inte väljer att ha med fler spelare från norrort och har ungefär lika antal fördelat på geografiska områdena. Detta kommer leda till att spelare framöver nästa år kanske kommer se sig i underläge direkt när de ser hur det skötts tidigare år. För brist på bra spelare i norra Stockholm råder det inga tvivel om.  Det är inte fair mot spelarna i Stockholm att endast 20 st ska få uppleva drömmen och kampen om SM-medaljerna. Det finns så ofantligt många fler talanger i Stockholm som inte får en plats.

Nu är det dags för Stibf och Svenska Innebandyförbundet att se över om inte Stockholm ska få två lag, ett Nord och ett Syd. Spelarmässigt finns det med lätthet 40 spelare som är kapabla att representera Stockholm. Det är dags att växa ur kostymen och göra en förändring NU.

Här är spelarna från Norrort som belönades med en plats i SM-truppen för Flickor 16:

Tilda Määttälä, Emilia Jernberg och Melinda Lämber från Täby FC. Augusta Gullberg och Hanna Berglind från Åkersberga IBF. Tilde Sandlund från Vaxholms IBF.

/Daniel Skantze

publicerat 2018-10-18

Kommentarer

Kommentera