BLOGGEN: Linnéa Wiregård – Årets Julia Croneld?

BLOGGEN: Linnéa Wiregård – Årets Julia Croneld?

Redan såhär i början på säsongen börjar det ju diskuteras om vem som ska få sitt stora genombrott i år och vem blir årets rookie. Julia Croneld dominerade fjolårets säsong i Täby FC, vann skytteligan och kandiderar i år på en landslagsplats. Då är det den stora frågan – Vem blir årets rookie och får sitt stora genombrott?

Jag börjar redan ana vem som kan knacka på dörren till den platsen. Och allt började med att jag blev väldigt förvånad när jag såg namnet i Täby FC:s lineup inför premiären mot Pixbo. Nr 19

Linnéa Wiregård. Foto: ARKIV/Timo Grönlund

Linnea Wiregård skulle spela i första femman med Stålhult, Tschöp och Croneld.
Är hon mogen för det verkligen? Kommer hon klara det tänkte jag?

Hon gjorde de med bravur i första matchen och klarade det galant. I söndagens match fick hon chansen igen och då tog hon den till fullo, tvåmålsskytt och matchhjälte! Hon har redan imponerat mer på mig än hon gjorde under hela fjolårssäsongen och får hon fortsätta spela i första femman och utvecklas som hon gör kommer hon bli en klasspelare, stor poängmakare och en viktig kugge i om Täby ska slåss om SM-guldet i vår.

Damerna har inlett starkt, poäng borta mot Pixbo och tre poäng hemma mot Dalen.

Unga talanger och juniorer

Herrarna har övertygat mer än väntat på mig. Full pott och trots sin tunna och till viss del tunna trupp så har de inlett starkt. Några veckor innan seriestart ställde de bland annat upp med endast 7 (!) utespelare i en match i DM-gruppspelet. Även i herrarnas trupp precis som i damernas trupp är den full av unga talanger och juniorer. Innan årets säsong tappade man i för sig två unga talanger till AIK i form av William Almlöf och Linus Kollberg men va snabb i att flytta upp nya. Alexander Svanold, Markus Mikaelsson, Liam Perry och Emil Näslund är uppe i a-lagstruppen och såväl Svanold som Mikaelsson stod för poäng i hemmapremiären mot Sandviken.

Att man väljer att satsa så ungt som både damerna och herrarna gör finns det en risk i men går det vägen är det rena rama lyckoträffen. Skulle herrarna gå upp och juniorerna fått känna på a-lagsspel en hel säsong kommer de komma väl förberedda inför allsvenskan och redan om något år knacka på dörren till en plats i högsta ligan, SSL. Damerna vinner också på det här, de är redan ett av de vassaste lagen i serien och med många unga talanger i truppen kommer de fortsätta kunna hålla sig uppe och slåss om sm-guldet i många år framöver även när de äldre lägger klubban på hyllan.

TFCs damer och herrar har inlett spännande och med goda insatser och ska bli en spännande utveckling på säsongen i vart de landar för de unga och talangfulla trupperna.

 

/Daniel Skantze

 

Kommentarer

Kommentera