Bloggen tippar – så slutar HockeyEttan Östra

Bloggen tippar – så slutar HockeyEttan Östra

Det är premiärhelg! HockeyEttan Östra drar igång precis som SHL. “Tekningscirkeln” är tillbaka för säsongen och inleder med den tuffa uppgiften att tippa hur HockeyEttan Östra slutar.

Ny säsong, nya möjligheter. Det är dags att släppa ut alla våra hockeyspelare på allvar. Under lördagen hann HockeyEttan Östra smygstarta med en första match på Gotland. Då var det Visby/Roma som gästades av uppflyttade Nacka. Laget som ersatte Haninge som tvångsdegraderades till Division två. Frågan är nu om man ens kommer till spel där eller om man flyttas ned ytterligare. Det återstår att se och nog om det. Fokus på de 12 lag som spelar i den östra serien kommande säsong.
Så här tippar jag HockeyEttan Östra säsongen 2017/2018:

12. Hanviken SK
11.  Valbo HC
10. Nacka HK
9. Hammarby IF
8. Wings HC
7. Sollentuna HC
6. Gripen HC
5. Vallentuna BK
4. Visby/Roma
3. Väsby IK
2. Huddinge IK
1. Hudiksvall HC

Kommentar – HockeyEttan Östrra 17/18

Det finns de som bland annat tror att Hammarby kommer att ta en placering bland topplaggen. Framförallt på den övre halvan. Jag är inte beredd att hålla med. I slutändan har jag svårt att se “Bajen” som ett topplag och att lagbygget helt enkelt är för svagt. Johan Sundin har jag stött på förut och jag tvivlar på att han ska lyfta laget. Men så väl tiderna som tränarna förändras och jag kan ha fel. Motbevisa mig mer än gärna, Johan.

I mitten av tabellen hittar vi norrortslagen. Plats 8 och 7 kommer i slutändan att tillhöra Wings respektive Sollentuna. Det har byggts via en stark juniorverksamhet ute i Märsta men jag tror inte att materialet finns i A-laget riktigt än. Bland annat har man tappat ett par duktiga juniorer till just Sollentuna. Bland annat Lucas Lagerstedt som debuterade för AIK i HockeyAllsvenskan förra säsongen.

Sedan ser jag topp sex som de främsta topplagen. Gripen är livsfarliga i sin hemmaborg och det kommer att bli rent av hemskt att komma på besök. Jag minns att spelarna i “Viggan” klart påverkades av ljudkulissen och et oömma hemmalaget under fjolåret. Sedan har vi Vallentuna som gått lite under radarn tidigare. De gav ett rejält styrkebesked tidigare i veckan genom att slå Väsby med hela 7–1(!). Visst, ett resultat säger inte hur bra ett lag är eller så men det var ett styrkebesked. Deras lagbygge ser minst sagt intressant ut och den unga truppen kan överraska. Sedan har jag Visby/Roma som lag nummer 4. De inledde med en seger mot Nacka direkt och kan återupprepa bedriften från fjolåret. Det finns potential till kval på Gotland.

Jag nämnde “topp sex” tidigare men kliver nu ner på mina tre främsta val och “topp tre”. “Vilda Väsby”, Huddinge och Hudksvall. Vi på Norrortssporten hoppas, och jag tror, att vi kommer att bjudas på vårens feststämning igen. Laget gick som tåget i Vilundahallen och nu har man byggt vidare på framgångarna. Ett ungt entusiastiskt lag och tillika tränarpar kan göra säsongen lång i norrort. Sedan har jag Huddinge som den främsta utmanaren till favoriten “Hudik”. De var inte långt ifrån att ta klivet upp i våras via kvalserien till HockeyAllsvenskan och nu kan det vara dags igen men…

Hudiksvall är min favorit till seriesegern i HockeyEttan Östra i vinter. Flertalet meriterade värvningar har anslutit till “Lillis” trupp. Simon Löf och Magnus Åkerlund är två men ack så viktiga. Den tidigare SM-guldbacken blir en nyckelpjäs i ett talangfullt lag som kan gå långt. Nu ska det bara hålla och inte vara just ett luftslott som många vill säga. Jag tror på “Lillis” gäng och tror att de kan gå långt i vår.

 

Svante Störlinge
svante@norrortssporten.se

Kommentarer

Kommentera