Blomqvist: “Årets schema är bättre”

Blomqvist: “Årets schema är bättre”

Nu är det kval och slutspels tider. Från SDHL gick de åtta första lagen till slutspel och de två sista lagen till kval. I slutspelet spelas matcherna i en bäst av tre serie. Det laget som har den högre positionen i tabellen spelar två hemmamatcher och en bortamatch. Det fungerar på samma sätt som förra året.

Kvalet däremot ser annorlunda ut den här säsongen jämfört med förra säsongen. Förra säsongen spelade de fyra bästa div1-lagen och de två lagen som kommit nia och tia i SDHL en serie med ett hemma möte och ett borta möte mellan varje lag under 2,5 vecka. Detta året spelar de lagen som vann div1 öst och div1 norr mot varandra i en bäst av tre serie och de lagen som vann div1 syd och div1 väst gör likadant.

När det sedan blivit en vinnare i dessa matcher får det laget från SDHL som kom på nionde plats välja vilket av vinnarna de vill möta och de som kom på tionde plats i SDHL får det andra laget från div1.

Årets schema är bättre

Jag tycker att det är ett bra sätt att spara pengar för klubbarna och även ett mindre kämpigt spelschema. Lagen behöver göra max två resor vilket antagligen kostar mindre än de fem resor som det var förra året. Jag har spelat de tidigare kvalen och kan intyga att man inte gör något annat än att spelar matcher och åker buss. Det blev oftast även väldigt ojämna spelscheman då vissa lag hade nästan bara helgmatcher och andra hade många veckomatcher. Förra säsongen hade vi sju matcher på elva dagar vilket är en påfrestning för både kroppen och det mentala. Jag tror att årets schema är bättre för både klubbar och spelare men även att det kan bygga lite stämning när man möter samma lag i bäst av tre matcher.

/Hanna Blomqvist

Vår samarbetspartner Coolbet bjuder på 100% bonus upp till 1000 kr – in och testa!

Kommentarer

Kommentera