Blomqvist: ”Behöver inte alltid ha det nyaste och dyraste”

Blomqvist: ”Behöver inte alltid ha det nyaste och dyraste”

I helgen var jag och köpte nya klubbor. Klubbor är inte billiga, det kan jag säga. I ishockey krävs det mycket material, klubbor, skridskor, benskydd, axelskydd m.m. Det är en materialsport och det tror jag kan vara skrämmande för föräldrar som har barn som vill börja spela ishockey. Ny utrustning kan kosta mycket och jag har betalat över 10000 kr på utrustning den här säsongen hittills. Jag är senior spelare och då kostar all utrustning mer än för barn och juniorer.

Sälja eller ge bort

Jag kan förstå att föräldrar inte vill köpa ny utrustning till barn då det kan vara dyrt och barnen växer fort. Det som är bra är att det finns många som spelat ishockey genom åren som kan sälja/ge bort utrustning när de växt ur den. Jag tror jag hade begagnad utrustning till jag var runt 13-14 år. Jag fick begagnade skridskor från äldre spelare till jag var 16 år. Du behöver inte alltid ha det nyaste och dyraste. Det går jättebra att åka skridskor på fjolårets modell eller ännu äldre. 

Bara för att det krävs mycket material och skydd och priserna i affären är dyra ska det inte hindra barnen att spela ishockey. Det finns lösningar för att få billigare utrustning och om du vill prova på ishockey och inte vet vart du ska vända dig, så fråga någon i din lokala förening. I SDE har vi till exempel en bytardag där du kan lämna in gammal utrustning på förmiddagen och sen på eftermiddagen kan du gå dit och köpa utrustning. Det sker i början av varje säsong.

 

Hanna Blomqvist
hanna@norrortssporten.se

 

Kommentarer

Kommentera