Blomqvist: “behövs inte göras mycket för att underlätta”

Blomqvist: “behövs inte göras mycket för att underlätta”

Den här gången tänkte jag skriva lite om min moderklubb Munkedals BK och deras flick- och damverksamhet. När jag växte upp spelade jag med ett pojklag för det fanns inga flicklag. I de årskullarna runt min (-92) så var det oftast en eller två tjejer som spelade ishockey. Vi hade även ett damlag som jag senare började spela i. Damlaget försvann samma år som jag flyttade till Stockholm och har inte funnits sedan dess, det var snart 8 år sen. Det fanns några tjejer i några av ungdomslagen men inget damlag. Den här säsongen är första året som det finns ett rent flicklag. Det är flickor från 6-15 år som är med på träningarna. De har en träning i veckan just nu mellan 18-19.00 på måndagar. Det är bra att det är en fast tid och en tid då föräldrarna hinner köra deras barn till träningen. Det är ett stort upptagningsområde och det kan ta tid att ta sig till ishallen.

8 lag – ett flicklag

Anledningen till att det inte har varit någon flick- eller damverksamhet är antagligen för att få har engagerat sig tillräckligt eller kunnat organiserat det hela. Nu har två av mina tidigare lagkamrater som startat flicklaget. Två som tidigare spelat ishockey och som vill att andra tjejer ska få uppleva och skapa egna minnen på isen. Min pappa var nyss uppe på en av träningarna med två av mina gamla bagar för att ge till tränarna i flicklaget så att två tjejer kunde få varsin bag att ha sin utrustning i. Det är oftast inte mycket som behöver göras för att underlätta för andra. Det kan vara en sådan enkel sak som att låna ut en nyckel till ett förråd för att ett lag ska kunna träna med tröjor i rätt storlek. Min moderförening har just nu 8 lag varav ett flicklag. Jag hoppas att de utvecklas och att fler tjejer börjar spela ishockey i Bohuslän.

Kommentarer

Kommentera