Blomqvist: ”Säsongen är speciell – OS i februari”

Blomqvist: ”Säsongen är speciell – OS i februari”

Den här säsongen är speciell för i februari är det OS i PeyongChang. Det innebär en del förändringar i spelschemat. För att få plats med alla landslagsläger, förberedelser och även själva OS så måste matcherna i SDHL spelas med väldigt lite tid mellan. Hittills den här säsongen har vi spelat ca tre matcher i veckan i 3-4 veckor och sen två veckors uppehåll från matcher. Mellan detta ska det hinnas med träningar fys och is samt att de flesta arbetar eller går i skolan. När det inte är OS-år är det två matcher i veckan och kanske en till en och en halv veckas uppehåll.  

Tre matcher på tre dagar

Det finns inte mycket tid till återhämtning när det är många vardagsmatcher som innebär långa resor och man ska upp till arbetet dagen efter. Jag tror inte vi har det sämsta spelschemat då vi i SDE har ganska många lag nära oss och kan spela vardagsmatcher som kanske bara är två timmar bort. Det finns andra lag som fått längre resor än oss på vardagar. HV71 har spelat mot oss borta på en onsdag och Brynäs har spelat 10 bortamatcher i rad. Vi i SDE hade fyra matcher förra veckan, en på tisdag och sen matcher fredag, lördag och söndag. Jag berättade detta för en arbetskamrat på jobbet och hon frågade mig om vi spelade sammandrag.

Jag kan tänka mig att det även kan vara svårt för de som ska spela OS att återhämta sig när de har detta spelschemat och sen ska på landslagsläger mellan SDHL-matcherna. Om de sedan arbetar eller går i skolan så tror jag det är ännu tuffare för dem och i så fall blir det då den optimala uppladdningen för OS i februari. Samtidigt som jag ser allt som är tufft i spelschemat så förstår jag att det måste bli mer ihop tryckt och att landslaget måste ha sina läger för att förhoppningsvis göra ett bra OS. Det som är bra med att det är nya matcher snabbt är att det går inte att älta en match länge om man spelat dåligt utan det är bara att gå vidare och ta tag i nästa match.

 

Hanna Blomqvist
hanna@norrortssporten.se

 

Kommentarer

Kommentera