Blomqvist: “En vanlig dag i mitt liv”

Blomqvist: “En vanlig dag i mitt liv”

Den här veckan tänkte jag ta er igenom en vanlig måndag i mitt liv just nu. Dagen brukar börja med att klockan ringer vid 06.30. Om det varit en sen träning dagen innan kanske jag försöker sova lite längre men jag vill gärna ha gott om tid på morgonen. Jag äter frukost, brukar ta lång tid, och gör mig redo att gå till arbetet. Under morgonen ska jag gärna hinna lägga fram träningskläderna så när jag kommer hem snabbt kan packa om ryggsäcken. Runt 07.45 går jag till arbetet. Jag arbetar som lärare i idrott och hälsa. Jag har tur, jag har bara en 10 minuters promenad till arbetet. Detta är guld värt. Det känns som om jag vaknar till på morgonen lite extra när jag promenerar. Att slippa passa ett tåg eller buss är underbart. Jag kommer fram till arbetet och kollar mailen, pratar lite med kollegorna och förbereder inför första lektionen som börjar 08.15. 

Under dagen har jag fyra lektioner och resten av tiden använder jag till att planera inför kommande lektioner, svara på mail och diskutera med mina kolleger. Just nu är det nya klasser och därmed nya elever att lära känna. Det tar lite tid att lära sig namnen på alla elever men jag tycker att det börjar sitta nu. Det fungerade väldigt bra under lektionerna och jag tycker att jag har bra och skötsamma elever. Jag har en lektion på förmiddagen och sen har jag tre på eftermiddagen vilket gör att jag slutar 16.45. Då är det bara att snabbt komma upp i lärarrummet, byta skor och packa ihop sina grejer för att gå hem. När jag kommer hem packar jag om ryggsäcken och ställer en matlåda i mikron för att snabbt äta och sedan gå till bussen. Träningar kan börja mellan 17.00 till 20.00, det varierar. Det är oftast både fysträning och isträning. Just nu är vi på Stockan eftersom Enebybergs ishall (där vi vanligtvis är) renoveras och då får jag ta bussen till Danderyds sjukhus eller tåget till Mörby station för att sedan promenera en 10-15 min till ishallen. Jag brukar ha bil men den är på lagning.   

När jag kommer till ishallen brukar jag byta om och snacka lite med lagkompisar eller om ingen är där träna lite extra på något. Fysträningen börjar 18.30 och håller på ungefär en timme, det kan vara allt från styrka, kondition, snabbet och smidighet. Efter det går vi på is vid 20.00 och just nu är det mest 50 min pass då det bara är en ishall öppen. Vi går av isen vid 20.50 och då är det ned jogg, stretch och dusch. Jag är en person som gärna tar lite extra tid på mig vid ned jogg och stretch eller fastnar i en konversation med en lagkamrat så jag brukar åka från ishallen 45-60 min efter vi gått av isen. Har jag tur är det någon som ska åt mitt håll och jag kan få skjuts hem av mina snälla lagkamrater. Jag är hemma runt 21.50 och då är det bara att lägga träningskläderna i tvätten, slänga i sig något att äta för att sedan borsta tänderna och gå och lägga sig, för att göra något liknande nästa dag. 

Det sista idag blir att påminna er om att vi spelar vår första träningsmatch nu på lördag:

26/8 Minnesota Whitecaps – SDE, Hovet kl. 18.00

Kom och kolla!

 

Hanna Blomqvist, lagkapten i SDE Damhockey.
hanna@norrortssporten.se

Kommentarer

Kommentera