Blomqvist: ”Extra taggad – något du har längtat efter”

Blomqvist: ”Extra taggad  – något du har längtat efter”

Vi har nu spelat vår första träningsmatch mot Minnesota Whitecaps på Hovet i lördags. Första matchen för säsongen är alltid lite speciell. Som spelare är du lite extra taggad för det är något du har längtat efter hela sommaren. Det är även speciellt för att det är första gången du spelar tillsammans med vissa spelare. Vi hade några som gjorde debut på isen i lördags, Phoebe Staenz, som även gjorde sitt första mål i SDE-tröjan. Linda Dupree är en av våra nya spelare för den här säsongen som även hon gjorde sin första match med oss. Anna Ågren vår nya målvakt stod i båset den här matchen, men jag tror att hon snart kommer få visa vad hon går för på isen. Leanne Ganney, Storbritanniens lagkapten, gjorde även hon debut i SDE-tröjan. Vi har två unga förmågor som även de gjorde sin första match med oss, Emma Forsgren och Alicia Hiis. Jag tycker de skötte sig bra och Emma blev till och med matchens lirare inom laget.

Minnesota Whitecaps är ett lag från USA som har varit i Sverige och Stockholm nu senaste veckan och då även mött AIK och DIF. Whitecaps hade några riktigt duktiga spelare men jag hörde att deras bästa spelare var på landslagsläger med USA eftersom det är OS-säsong. Även om de saknade några bra spelare hade de bra fart under skridskorna. Whitecaps hade en puck som dansade på mållinjen direkt i början men pucken rensades som tur bort. Jag skulle tycker att det var en jämn match med chanser åt båda hållen. Jag tycker att det var en bra första match av oss. Allt är inte klart än i spelet men det känns som en bra start. Vi vann matchen med 4-2. Till helgen har vi två träningsmatcher och nästa helg är det seriepremiär mot Leksand hemma. Vi saknar fortfarande våra kanadensiska spelare som kommer inom en snar framtid. 

Målskyttar i SDE:
Lina Andersson
Julie Zwarthoed (2)
Phoebe Staenz

Innan jag avslutar ska jag flagga lite för helgens träningsmatcher som båda spelas i Stockholmsområdet, men också för nästa veckas inlägg som kommer handla om regelskillnader inom ishockeyn.

 

Helgens träningsmatcher:

DIF, lördag 2/9, kl. 16.00 i Torvalla ishall

Brynäs, söndag 3/9, kl. 14.30 i Tigerbalsamhallen

 

Hanna Blomqvist
hanna@norrortssporten.se

Kommentarer

Kommentera