Blomqvist: ”Hockeyföreningar i Sverige behöver stöd av förbundet”

Blomqvist: ”Hockeyföreningar i Sverige behöver stöd av förbundet”

I massmedia och bland hockeyns representanter diskuteras nu hur Svensk hockeys resurser ska fördelas de kommande åren mellan de sex förbundsserierna SDHL, SHL, Hockeyallsvenskan, Hockeyettan, J20 Super elit och J18 allsvenskan. Stora summor finns i potten och ska fördelas mellan förbundsserierna. Av den information i pressen som jag har tagit del av så är det herrhockeyns villkor som diskuteras och SDHL nämns som en bisats, om den nämns alls.

SDHL och tjejhockeyn har behov av ekonomiska resurser för att skapa förutsägbarhet och stabilitet och för att kunna bygga bra verksamheter för kvinnor och tjejer som spelar ishockey. SDHL lagen har säkert olika förutsättningar idag, jag är inte insatt i varje klubbs ekonomi, men jag tror att vi SDHL spelare skulle ha en större möjlighet att prestera och förbättra vår hockey med något bättre förutsättningar, för vilket det givetvis behövs pengar.

Behöver stöd

Vi arbetar eller pluggar samtidigt som vi tränar i stor omfattning och spelar många matcher på kort tid. Bättre resurser skulle medföra mer tid för återhämtning, möjlighet till rehabilitering m.m.

Ishockeyföreningar runt om i Sverige behöver stöd av svenska ishockeyförbundet för att bedriva verksamhet både för tjejer och killar. Klubbarna drivs oftast av ideella krafter men hyra, el, domare och resor måste betalas. Ishockeyförbundet behöver stötta tjejhockeyn speciellt då vi vill att fler flickor ska träna och ha roligt i en ishall och om några år kan de bidra i SDHL och spela i våra landslag.

 

Hanna Blomqvist
hanna@norrortssporten.se

 

Kommentarer

Kommentera