Blomqvist: JVM gav två silvermedaljer

Blomqvist: JVM gav två silvermedaljer

Nu är JVM över för både killarna och tjejerna. Killarnas JVM blev lyckat med första finalplatsen på några år. Jag tycker att de växte genom hela turneringen och att de bara blev bättre och bättre. När slutspelet började visade även Sverige på en bredd i sin trupp och att det var många spelare som kunde gå in och avgöra matcherna. Jag tycker att de jobbade som ett lag och att de kämpade för varandra. Finalen var en jämn match och jag tycker att den kunde gått åt vilket håll som helst. Det var små marginaler som avgjorde och tillslut vann tyvärr Kanada guldet. Våra svenska killar gjorde en jättebra turnering och ska vara stolta över det.

Tre favoriter från turneringen:

• Jobbet Sverige gör för varandra.

• Sveriges två mål i boxplay mot USA i semifinalen.

• Den Schweizisk tränarens intervju innan kvartsfinalen mot Kanada.

Historiskt silver

Tjejernas JVM-turnering tog slut nu i helgen och det svenska laget presterade över förväntan. I Sveriges första match mot USA tog de matchen till förlängning genom ett bra försvarsspel och att de tog tillvara på de chanser de fick. Sverige slog sedan Ryssland i gruppen, som hade stöd av hemmapubliken, med 2-0. Det var en match med många utvisningar som Sverige tog sig igenom bra. Sverige kom då tvåa i gruppen och slapp spela kvartsfinal. De fick sedan spela semifinal mot Ryssland och slog dem igen nu med nu med 2-1. Vilket tog dem till final mot USA. I finalen förlorar man tyvärr men tjejerna tog ett historiskt silver. På U18 VM har det aldrig varit några andra lag än USA och Kanada i final. Det har bara hänt en gång tidigare att det inte varit USA och Kanada i en internationell final. Det var i OS i Turin 2006 då Sveriges damer tog sig till final genom att vinna mot USA på straffar. Sveriges U18 lag ska vara väldigt stolta.

Tre favoriter från turneringen:

• Sverige slår Ryssland två gånger i Ryssland.

• Att SVT sände finalen på SVT play.

• Silvermedaljen.

Något som ska lyftas fram nu är att det är en spelare från vardera JVM-lag som ska åka på OS iPyeongchang. I Damkronorna tar Maja Nylén Persson plats i truppen och i Tre kronor Rasmus Dahlin. Båda är backar med ett bra spelsinne. Tre kronors trupp kommer även att kompletteras med två forwards och det finns säkert möjlighet att det spelat JVM nu i vinter.

 

/Hanna Blomqvist
hanna@norrortssporten.se

 

Kommentarer

Kommentera