Blomqvist: ”Rädd för att det kommer dö ut på vissa håll”

Blomqvist: ”Rädd för att det kommer dö ut på vissa håll”

För en vecka sen var det upptaktsträff för SDHL och nu har serien börjat. Det är riktigt kul att det har dragit igång. Jag tycker det är stor skillnad från tidigare år, då det är mycket mer media bevakning runt om serien. SVT har tv-sänt några matcher samtidigt som det har varit uppslag i Aftonbladet och Expressen. Hockeypuls hade en uppesittarkväll inför SDHL-starten och har fortsatt följa SDHL. Norrortssporten har alltid ett extra öga på oss i SDE. Det finns även andra lokala medier som bevakar ”sina” lag. Jag tycker att det är jättebra att det varit så mycket bevakning och att media valt att visa damhockey nu under seriestarten. Jag tycker det är vad damhockeyn behöver, för om damhockeyn inte syns så är det svårt för oss att få sponsorer. Sponsorer vill synas och då behöver vi hjälp av media. Damhockeyn behöver är det sponsorer både hjälp med pengar och kontakter inom arbete, bostäder, rehab, transporter m.m. 

Tidningar och tv/radio har tidigare inte visat så stort intresse för damhockey. Det jag har hört innan är att det inte funnits något intresse för sporten och därför har den valts bort. De har valt att visa mest herridrott istället. Jag tänker på ordspråket ”Vad kom först hönan eller ägget?”. Med det menar jag, för att skapa ett intresse för damhockey måste sporten synas i tidningar, sociala medier och tv. Samtidigt har media inte bevakat oss för att de bedömt att det är en lite sport med begränsat antal intressenter. Det finns ett stort intresse för damhockey men vi behöver nå ut till många nya människor som ännu inte upptäckt damhockey. Vi behöver uppmärksamhet både inom SDHL och i tjejhockeyn.

Det är OS-säsong och det kan vara därför som mediebevakningen har ökat eller det kan bero på att serien precis startat. Jag är rädd för att det kommer dö ut på vissa håll efter ett tag. Jag hoppas att det är något som kommer hålla i sig då det hade varit stort för sporten. Det är viktigt för att nya tjejer ska börja spela och få förebilder, för att vi ska få publik på våra matcher och stöd från näringslivet.

 

Hanna Blomqvist
hanna@norrortssporten.se

Kommentarer

Kommentera