Blomqvist: ”Rätt beslut att inte delta på OS-invigning”

Blomqvist: ”Rätt beslut att inte delta på OS-invigning”

I förra helgen var det NHL all-star weekend, vilket innebär att fansen röstar fram spelare från alla olika NHL-lag till att delta i skills tävlingar och en match. Det här året var det även med spelare från USA:s OS-damlag. Jag antar att det är för att skapa intresse kring damhockey och det

stundande Olympiska spelen som USA är favoriter till att vinna. De amerikanska spelarna som deltog var Hilary Knight, Meghan Duggan och Hannah Brandt. Knight var bland annat snabbare än Crosby, Stamkos och Kopitar i prickskyttet. NHL börjar uppmärksamma damhockeyn och det blir mer samarbeten mellan organisationerna. Nu har USA:s damer rest till Sydkorea precis som våra svenska damer och även min lagkamrat Phoebe Staenz som representerar sitt hemland Schweiz.

Dokumentär på SVT

Nästa vecka händer mycket. Det kommer ut en dokumentär på SVT som heter Underdogs som handlar om damhockeyn och vad som har skett kring landslaget de senaste åren. Den sänds på torsdag, 8/2 kl. 20.00. Det är OS-invigning på fredagen (9/2), vilket sker mitt på dagen i Sverige pga tidsskillnaden. Sen spelar både Sverige och Phoebes Schweiz dagen efter. Det är till och med så att Sveriges damer i ishockey inte kommer delta på OS-invigningen pga att de spelar match för tätt inpå dagen efter. Jag tycker det är rätt beslut då de ändå är där för att vinna matcher men det är såklart tråkigt att inte få gå på OS-invigningen om du fått möjligheten att delta i ett OS. Jag tänker speciellt på de spelare som gör sitt första OS. Jag vill se Sveriges matcher men även Schweiz matcher då jag hoppas att det går bra för Phoebe. Sen rekommenderar jag att ni ser på matchen mellan USA och Kanadas damlag, då det kommer bli en bra match.

Sveriges matcher:
Sverige vs. Japan 10/2 kl. 08.40
Sverige vs. Korea 12/2 kl. 13.10
Sverige vs. Schweiz 14/2 kl. 04.10

/Signerat Hanna Blomqvist
hanna@norrortssporten.se

Vår samarbetspartner Coolbet bjuder på 100% bonus upp till 1000 kr – in och testa!

Kommentarer

Kommentera