Blomqvist: ”Snörar rosa under oktober”

Blomqvist: ”Snörar rosa under oktober”

Damhockeyn snörar rosa. Det är vad som kommer ske under oktober månad. Under oktober kommer vi (SDE) spela med rosa snören för att uppmärksamma insamlingen till bröstcancer. Varje spelare skänker även 25 kr till Rosa Bandet. Det är inte bara vi som deltar i kampen mot bröstcancer utan även många andra SDHL-lag, domare och flicklag. I kampanjen för Damhockeyn snörar rosa står det, ”Alla spelar vi match mot cancer. Som anhörig, vän eller som drabbad.” Det finns även en låt som gjorts till insamlingen The world is mine med Mahan Moin. Gå in och lyssna på låten på Spotify. 

Förra säsongen satte vi rosa band på hjälmarna under oktober för att visa vårt stöd men detta är större och kan ge mer för kampen mot bröstcancer. Inte ensam aldrig glömd är en organisation som Erik Grönberg startat för att synliggöra och motverka sexuella övergrepp mot barn. Vi i SDE kom i kontakt med Erik förra säsongen och det var en självklart att sprida budskapet vidare att som utsatt är du inte ensam och aldrig glömd. Att genom sitt idrottande kunna göra skillnad tycker jag är bra och för mig är det en självklarhet att vara med och stötta organisationer som Damhockeyn snörar rosa och inte ensam aldrig glömd. Det känns viktigt att göra det lilla jag kan.

Det finns flera exempel på hur idrotten kan medverka till insamlingar, öppenhet och stöd. Många lag i handboll och fotboll bär regnbågsfärgade kaptensbindlar för att visa sitt stöd för HBTQ och allas lika värde. I november uppmärksammar hela SHL mustaschkampen och samlar in pengar till förmån för prostatacancer. Om ni vill vara med och hjälpa oss stötta forskningen mot bröstcancer kan ni swisha valfri summa till 123 181 26 68. Vi sammanställer allt och överlämnar till Damhockeyn snörar rosa i slutet av oktober. 

Ta upp kampen med oss!

 

/Hanna Blomqvist
hanna@norrortssporten.se

Kommentarer

Kommentera