Blomqvist: ”Sveriges chanser – ett brons och final”

Blomqvist: ”Sveriges chanser – ett brons och final”

Nu är det snart dags för den bästa tiden på året, JVM. Både tjejerna och killarna spelar JVM snart. Det är de äldsta juniorerna som spelar och för tjejerna är det U18 (spelare födda -00 är äldst) och för killarna är det U20 (spelare födda -98 är äldst). Killarna börjar spela 26:e december och finalen spelas den 5:e januari och tjejerna spelar från 6:e till 13:e januari. Killarnas turnering spelas i Buffalo, USA och tjejernas spelas i Dmitrov, Ryssland.

Sveriges trupp

Sveriges killar spelar i Grupp B tillsammans med Ryssland, Schweiz, Tjeckien och Vitryssland. Grupp A består av Danmark, Finland, USA, Kanada och Slovakien. I den preliminära truppen som Sverige har just nu är det många spelare som varit med tidigare år och har mästerskapserfarenhet och ska leda laget, spelare som Lias Andersson, Alexander Nylander och Elias Pettersson tillsammans med Rasmus Dahlin. Sverige har en tendens att spela bra och vinna i gruppspelet, vilket är bra, men sen inte lyckas i semifinalen och då bronsmatchen. Sverige är ofta tippade som ett finallag men lyckas inte ta sig dit. I detta mästerskap är det dags för Sverige att spela sin bästa match i semifinalen och ta sig till en final. I en final kan sedan allt hända.

Sveriges tjejer är i Grupp A med USA, Kanada och Ryssland. Grupp B består av Tjeckien, Finland, Schweiz och Tyskland. A-gruppen består av de lag som förra året tog 1:a till 4:e placeringarna. De två lagen som kommer etta och tvåa i Grupp A går direkt till semifinal medan trean och fyran går till kvartsfinal och möter ettan och tvåan i Grupp B. Sveriges trupp består av många SDHL- meriterade spelare och några spelare från de olika Division 1 serierna. De har även med en spelare med erfarenhet från A-landslaget. Det finns även här flera spelare med mästerskapserfarenhet som kommer vara tongivande i turneringen så som Anna Amholt, Maja Nylén-Persson och Sofie Lundin. Jag vet inte riktigt hur de andra lagens trupper ser ut men Kanada och USA brukar vara bra. De kan nog bli svåra att rå på för Sverige. Jag tror Sverige har stor chans på en bronsmedalj mycket pågrund av att de har många spelare som spelar i SDHL och det är Europas bästa liga.

Jag vill avsluta med att önska våra juniorlandslag ett stort lycka till i kampen om medaljerna!

 

Jag vill även önska er en God Jul!

signerat Hanna Blomqvist
hanna@norrortssporten.se

 

Kommentarer

Kommentera