Blomqvist: “Tre Kronor kan utmana om medaljerna”

Blomqvist: “Tre Kronor kan utmana om medaljerna”

Sveriges herrar har startat sin OS-turnering och de har vunnit två matcher, utan att övertyga. Sverige vann första matchen mot Norge och sedan mot Tyskland. Matchen mot Norge var ingen riktig värdemätare och en match som de förväntades vinna. De förväntades även vinna mot Tyskland vilket de också gjorde det med 1-0. Jag såg matchen och Sverige spelade inte bra, man var

tvåa in i situationerna och släppte till alldeles för farliga chanser. Det var många stolpskott för tyskarna som med lite tur kunnat studsat in. Sverige måste skärpa till sig om det ska bli någon medalj under OS. Det är som tur är inte nu Sverige ska vara bäst utan det finns nog en växel till. Två nyckelspelare för Sverige kommer vara Omark med sin fina teknik och spelsinne och

Svårt att sia

Lundqvist som ska leda laget och visa vägen. OAR som på förhand varit favorittippade förlorade första matchen mot Slovakien men vann sen stort mot Slovenien. USA har förlorat mot Slovenien nu i inledningen. Det är i år svårt att sia om vilka lag som kommer vara med och slåss om medaljerna men jag ska göra ett försök.

Varför det är så svårt beror på att det inte är några NHL-spelare med. Om det deltog NHL-spelare hade jag tippat Kanada, Sverige, OAR och Finland som favoriter att göra upp om medaljerna, med Kanada som stora favoriter till guldet. Efter att ha tittat på lagens trupper och ha sett några av de inledande matcherna så tror jag att Finland, OAR, Tjeckien och Sverige eller Kanada kommer vara i semifinaler.

Finland har öppnat starkt med två övertygande vinster även om det inte varit mot det svåraste motståndet. OAR har en av de starkaste trupperna på pappret med spelare som Datsyuk och Kovalchuk. Tjeckien har vunnit två av två matcher och har sedan en match kvar i gruppen mot Schweiz vilken de ska vinna och kommer ha ett bra utgångsläge för slutspelet. Sverige har inte inlett så bra men de har en bra trupp som kan utmana om medaljerna. Även om Kanada inte har några NHL-spelare med så kan man aldrig räkna ut dem. De brukar hitta sätt att vinna.

/Hanna Blomqvist
hanna@norrortssporten.se

Vår samarbetspartner Coolbet bjuder på 100% bonus upp till 1000 kr – in och testa!

Kommentarer

Kommentera