Blomqvist: “Vilket ger oss ungefär en månad på is”

Blomqvist: “Vilket ger oss ungefär en månad på is”

Under sommaren har jag varit på Bohuskusten och arbetat, tränat och semestrat. Nu är jag tillbaka i Stockholm och tränar med laget. Jag har hunnit träna två fyspass med laget och imorgon torsdag går vi äntligen på is. Det är alltid kul att vara tillbaka på plats och träffa tjejerna igen, snacka i omklädningsrummet och framför allt slippa träna själv. Det är alltid skönt att ha någon som pushar och att tävla mot. Det känns som om jag ger lite mer då. Det är nog vinnarskallen som kickar in. Det kan tyckas tidigt att gå på is redan i början av Augusti men det är så att serien startar redan nionde september, vilket ger oss ungefär en månad på is innan pucken släpps. Jag kan inte vänta!

LÄS MER: Blomqvist: “Min sjunde säsong för klubben”

Det var lite kort om vad som händer kring vårt lag för tillfället, nu tänkte jag skriva lite om vår flick- och damverksamhet i SDE. Vi har ca 80-90 tjejer som spelar i olika lag i SDE. Verksamheten sträcker sig från hockeyskolan till vårt A-lag i SDHL. Det har funnits en flick eller damverksamhet inom SDE sedan säsongen 03/04. Jag är väldigt stolt över att spela i en klubb med både bredd och spets. I SDE:s sportsliga ramverk står det såhär:
”Vi vill kunna erbjuda killar och tjejer som vill spela ishockey i Danderyds kommun en möjlighet att hos oss få möjligheten att få spela och träna på en nivå som passar individens färdighets- och ambitionsnivå.”. Att vi har olika nivåer på våra flick- och damlag ger oss naturliga steg för tjejerna att ta i sin utveckling. De tjejer som spelar i Flickor-11 behöver inte ta steget upp i ett damlag när de fyllt 11 år. De får istället ta ett lite mindre kliv upp till Flickor-15 och på så sätt matchas mot tjejer i sin egen ålder och storlek. I och med vårt SDHL-lag har SDE även förebilder inom klubben för de yngre tjejerna. De yngre tjejerna kan komma och titta på våra matcher och drömma om att det där kommer vara dem någon dag. Jag ser fortfarande utvecklingsmöjligheter som att ha ett lag mellan F11 och F15 för att göra trappan mer komplett.

Det tar lång tid att bygga upp en fungerande verksamhet, vad det än är. Nu känns det som om fler och fler klubbar även startar flicklag. Vilket är bra då det har börjat fler tjejer sen till exempel Tre kronors flickhockeyskola startade. När den startade 2011 fanns det 3500 flick/damspelare totalt i Sverige och säsongen 15/16 registrerades 2100 tjejer i bara hockeyskolor runt om i Sverige. Tjejer upptäcker den här fantastiska idrotten och allt den har att erbjuda. Några andra klubbar i norrorts området som ger möjlighet för flickverksamhet är Viggbyholms IK, Täby HC, Vallentuna HC och Väsby Hockey.

Hanna Blomqvist 
hanna@norrortssporten.se

Kommentarer

Kommentera