Bollstanäs tog hem Victoria Cup

Bollstanäs tog hem Victoria Cup

FOTBOLL Förlust mot Tyresö i Victoria Cup-finalen 2016. Den här säsongen fick Bollstanäs revansch, och besegrade Boo FF med 5-1 i finalen.

Förra säsongen förlorade Bollstanäs med uddamålet mot Tyresö FF i Victoria Cup-finalen. Matchen slutade 2-1 till TFF.

– Vi förde spelet som väntat, men är inte tillräckligt effektiva i sista tredjedelen, sade en besviken, Karl Fremdling, till Norrortssporten då.

Men i onsdags kväll fick Upplands Väsby-laget sin revansch. I finalen besegrade Bollstanäs Boo FF med hela 5-1 hemma på Bollstanäs IP.

– Det var en väldigt bra fotbollsmatch där båda lagen har ett liknande spel med kontrollerat passningspel. Det som avgjorde var att vi var vassare den sista tredjedelen, skapade fler chanser och var effektivare, säger Bollstanäs tränare, Karl Fremdling, till stff.se.

Ida Hedstad gav Bollstanäs ledningen i den 24 matchminuten. Malin Elsilä Engdahl ökade sedan på till både 2-0 (37) och 3-0 (39) innan den första halvleken var över.

Den andra halvleken var sedan sjutton minuter gammal när Ida Hedstad satte 4-0 (62). Maja Viklander spikade sedan slutresultatet till 5-1 (84) sex minuter från slutet.

Vägen till cup-segern:
Final: Bollstanäs (1) – Boo FF (1) 5-1
Semifinal: Bollstanäs (1) – AIK (Elitettan) 3-0
Kvartsfinal: Bollstanäs (1) – Brommapojkarna (1) 2-0
1/8-delsfinal:  Bollstanäs (1) – Täby (1)  3-1
1/16-delsfinal: Ängby (3) – Bollstanäs (1) 2-5 (e.s)

Kommentarer

Kommentera