BOMBEN: Landslagsstjärnan klar för Åkersberga

BOMBEN: Landslagsstjärnan klar för Åkersberga

INNEBANDY Åkersberga IBF gör en riktig stjärnvärvning. Landslagsmeriterade Louise Wickström drar på sig ”Ackers”-tröjan till kommande säsong.
– Louise är utan tvekan en av dom största värvningarna i Ackers historia, skriver klubben på sin hemsida.

En av de största innebandyvärvningarna i innebandyallsvenskan för damer har gjorts. Det är Åkersberga IBF som står för den. Dem har nämligen gjort klar med landslagsmeriterade Louise Wickström, som därmed blir lagets andra spelare som ansluter från SSL-klubben Täby FC.

–Att en av dom bästa spelarna i landet dom senaste åren väljer att fortsätta sin karriär hos oss i Ackers känns förstås fantastiskt bra och det visar på att vi menar allvar med verksamheten, skriver klubben på sin hemsida.

Och det går inte att ta miste om hur mycket hon kommer betyda för laget den kommande säsongen.
– Louise är utan tvekan en av dom största värvningarna i Ackers historia.

“Låter ju skitspännande”

När innebandysajten, innebandymagazinet.se, når Wickström säger hon så här om bytet av klubb.
– Jag hade egentligen bestämt mig för att sluta men efter att ha snackat med Åkersbergs och hört på hur mycket de ville ha mig och hur mycket jag kunde hjälpa dem. Så kändes det så jäkla kul att jag kunde göra något annat och bidra på ett annat sätt. Jag sa direkt “fan de låter ju skitspännande, de kör vi på” Sedan passar det bättre in med mitt jobb att ha flera Stockholmsmatcher och inte så långa resor.

För stjärnforwarden har det varit ett ständigt pusslande med att få ihop innebandyspelandet i högsta serien och det civila jobbet.
– Det blev lite för mycket med att ha ett nytt heltidsjobb samtidigt som man la dubbelt så mycket tid på innebandyn, säger Wickström och tillägger även till sajten att SSL-klubben inte ger laget de förutsättningar man behöver fullt ut.
– Sedan satsade inte föreningen på damerna så mycket som jag hade hoppats. Utåt säger man att man går för SM-guld men de ger oss inte förutsättningarna. Då känns det tråkigt när man sliter häcken av sig och föreningen förväntar sig det, men vi får inget för det.

På sitt innebandy-CV har hon både VM och SM-guld. Den gångna säsongen gjorde hon 42 poäng (27+15) på de 23 grundseriematcher hon spelade för Täby FC och blev i och med detta 12:a i den totala poängligan.

 

 

 

 

Foto: Keith Rönnberg/ImageBlue AB

Vår samarbetspartner Coolbet bjuder på 100% bonus upp till 1000 kr – in och testa!

Kommentarer

Kommentera