Bosse: “Misstänker att Väsby blickar uppåt”

Bosse: “Misstänker att Väsby blickar uppåt”

Vallentuna tog i kväll tre oerhört viktiga poäng när laget besegrade Sollentuna i derbyt på bortais. Segersiffrorna skrevs till 6-3 och ger Vallentuna lite andrum i botten gentemot Wings under strecket. Sex poäng skiljer nu lagen åt. Segern grundlades redan i den första perioden då man gick ifrån till en 3-0 ledning som man sedan aldrig släppte.

Vallentuna tog nu sin andra raka vinst ( OT vinst senast mot Haninge) och närmast väntar hemmamatch mot jumbon Tierp. Upplagt för tredje raka segern och ytterligare ett steg närmare fast mark. För Sollentuna fortsätter kräftgången på hemmais samt den negativa derbytrenden.. Laget är nu bara tre poäng före Wings. Nu gäller det för Sollentuna att hitta tillbaka på vinnarspåret igen omgående. Varför inte redan på lördag mot Hammarby?

Väsby satte sig idag på bussen upp till Tierp och allt annat är tre poäng hade varit ett totalt misslyckande i mina och mångas ögon. Men nu blev detta aldrig någon drama att tala om. Väsby körde till slut över värdlaget och vann till slut med hela 12-3 och 53-20 i skott säjer väl det mesta.

Tittar vi framåt nu så misstänker jag att framförallt Väsby nu börjar blicka uppåt i tabellen. Detta med all rätt då både Åkers/Strängnäs (Tappar en poäng idag) och när Haninge förlorade och där Wings i botten tappar 2 poäng så har avståndet krympt en aning. Bara 6 poäng upp till Hammarby på andra plats i dagsläget.och 8 poäng ner till Wings under strecket. Men samtidigt måste man dock vara ödmjuka inför kommande uppgifter och hålla i alla fall ett öga i backspegeln för inget av lagen bakom har gett upp kampen om att säkra ett nytt kontrakt.

För Vallentuna gäller det att kämpa vidare och rida på den framgångsvåg man just nu surfar fram på. Ta en match i taget och njut av det som komma skall.

Sollentuna måste åter hitta tillbaka till grunderna i sitt spel igen. Dessutom har ju Sollentuna visat tidigare att det är mot lagen i toppen man plockar sina flesta poäng emot. Samtliga tre har man ju kvar att möta varav två av dessa på bortais vilket också talar för Sollentuna.

Nästa omgång är av någon anledning uppsplittrad på två dagar. På lördag spelar Väsby borta mot Åkers/Strängnäs och en seger där kan spetsa till tabellen ytterligare i toppen. En förlust och man kommer att enbart att få hålla koll i backspegeln. Sollentuna ger sig av till Johanneshovs isstadion och kommer att få spela inför storpublik mot Hammarby  Sedan avslutas omgång 10 på söndag då Vallentuna tar emot Tierp. En match man bara ska vinna. Wings tar sig an Haninge hemma i Märsta. 

Dramatiken fortsätter ett tag till. 

Till sist… 

Viggbyholm tog en ny seger igår då laget vann en svängig match hemma mot Nynäshamn med 5-4 efter förlängning och straffar. Därmed behåller Viggan serieledningen i Div 2 fortsättningsserien en poäng före jagande Värmdö och två poäng före trean Spånga. Stor dramatik även där att vänta framöver. 

Bosse Andersson
bosse@norrortssporten.se
Twitter: @Norrortssporten

Kommentarer

Kommentera