Bosse: “Samtliga norrortslag i bottenstriden”

Bosse: “Samtliga norrortslag i bottenstriden”

Efter en dryg veckas uppehåll så kör Hockeyettans fortsättningsserie igång igen på söndag. Dags för den andra halvan och det är nu det ska avgöras. Sju omgångar återstår och varje match kommer att vara som en slutspelsmatch i kampen om att undvika negativt kval.

Våra tre Norrortslag är alla i högsta grad inblandade i bottenstriden tillsammans med Wings. Ett av dessa fyra lag kommer att göra Tierp sällskap i detta ångestfyllda negativa kval. På söndag möts Väsby och Sollentuna i Vilundaparkens ishall medan Vallentuna tar sig an serieledande Haninge hemma i Vallentuna ishall.

Tittar man på våra tre lag i Norrort så har Sollentuna det bästa utgångsläget med sina 14 poäng. Väsby står på 13 medan Vallentuna har 12 poäng. Lägg till Jagande Wings med 10 poäng så förstår nog alla hur viktiga varje match är.  Vill man så kan vi även se att om lagen startat på noll poäng så kan vi se att Vallentuna har haft det jobbigast medan Sollentuna även här det lag som plockat flest poäng.

Sollentuna  12,  Väsby 10 och Vallentuna 7 poäng. Lägger vi till Wings här så har dem skrapat i hop 10 poäng.

Tittar man hur lagen presterat under de första sju omgångarna kan man konstatera att samtliga tre lag trivs bäst på bortais. Sollentuna är klart bäst här med 10 poäng medan Väsby plockat 7 p Vallentuna 6. Hemma har det gått sämre. Väsby 3, Sollentuna 2, och Vallentuna bara 1 poäng. Här kan tilläggas att Väsby är det enda lag som mött Tierp hemma.

Huruvida detta kommer att spegla fortsättningen låter jag vara osagt men helt klart så är bortaspelet bättre än hemmaspelet i alla fall när det gäller inspelade poäng i de sju inledande omgångarna. Dessutom kan man konstatera att samtliga tre lag har fyra hemmamatcher kvar och tre på bortais.

Tittar man på hur lagen plockat sina poäng så har Sollentuna tagit flest poäng mot topplagen medan Väsby tar sina poäng i derbyna. Vallentuna har i sin tur tagit sina poäng mot Wings samt 1 poäng mot Väsby.

Två av de tre derbyna har gått till overtime och en av dessa Vallentuna-Väsby  avgjordes efter straffar. Sollentuna tog fullt borta mot Vallentuna. Mot Wings har enbart Sollentuna tappat poäng efter jul. Förlust efter förlängning. Sedan har samtliga tre lag programenligt gått fullt mot jumbon Tierp.

Att tippa hur det här kommer att sluta är helt omöjligt men det kommer att bli många intressanta och spännande matcher framöver. Så summerar man detta så har Sollentuna lättare för topplagen medans Väsby gått bäst i derbyna och Vallentuna plockar sina poäng mot de sämre lagen och man gör det på bortais

.

Så gott folk. Gör er redo för ett drama i sju akter. Första akten börjar nu på söndag. Klockan 16.00 släpps pucken. Så gå man ur huse och stötta era favoriter.

Tack för ordet.

Bosse Andersson
bosse@norrortssporten.se

Twitter: @Norrortssporten

Kommentarer

Kommentera