Bosse: “Slutet gott, allting gott eller?”

Bosse: “Slutet gott, allting gott eller?”

norrortslagen

Så kan vi då summera hockeysäsongen 2015-2016 för våra tre norrortslag i Hockeyettan.
   Samtliga tre lag klarade kontraktet och spelar även nästa säsong i Hockeyettan. Alla tre går nu i en alldeles för tidig sommarvila i väntan på att en ny försäsong ska dra igång.

Väsby och Vallentuna hade redan säkrat sina kontrakt medan Sollentuna fick kämpa på ända in till slutet. När signalen ljöd efter 60 spelade minuter hade laget krigat sig till den viktiga poäng som räkte för att hålla Wings bakom sig.

Väsby säkrade kontraktet med två omgångar kvar att spela och gick in i avslutningen helt utan press utan kunde bara avslappnat spela av säsongen. Visst hade laget en mikroskopisk chans att ta sig till playoff. Men den chansen kastade man bort redan tidigt i andra perioden mot Hammarby. Väsby avslutar alltså med två förluster och 3-12 i målskillnad. Det lämnar en hel del att fundera över. Vad som händer under sommaren återstår att se men helt klart har inte Väsby levererat som man hade hoppats på.

Vallentuna spelade negativt kval i fjol och ansågs av många få tufft att undvika ett liknande scenario även i år. Vallentuna har dock gjort en riktigt bra säsong och säkrade likt Väsby kontraktet med två omgångar kvar att spela. Stort kred till Vallentuna som har något riktigt intressant på gång. Nu gäller det att jobba att behålla stommen av detta lag och spetsa till det i sommar så kan det bära långt nästa säsong.

Sollentuna var nykomlingar och har gjort en riktigt bra säsong. Man har tagit många oväntade poäng mot topplagen men haft svårare mot lagen på den nedre halvan. Derbyn har inte heller varit Sollentunas starka sida. I kväll tog man åter en poäng mot serieledande Åkers och den räckte till att hålla Wings bakom sig i sluttabellen.

Nu fortsätter vi att följa Viggbyholms öden och äventyr i Div 2 fortsättningsserien samt ett eventuellt kval framöver och även IFK Österåkers jakt på nytt kontrakt i Div 3. Viktig match i kväll borta mot Stortorparna där samtigt som värsta konkurrenterna Älta och KTH möts. Upplagt för mer dramatik alltså. Så nu när våra tre lag i Hockeyettan tar sommarlov fortsätter vi att följa hockeyn. Det är ju trots allt bara februari och alldeles för tidigt att avsluta en hocketysäsong.

Till sist vill jag bara ta upp ryktena som dök upp på twitter i går kväll.

När det gäller Väsby så ploppade det upp rykten om spelarstrejk på twitter under gårdagen. Till en början var det fem spelare som skulle strejka, sen släpptes det tre namn innan det hela slutade med att två spelare uttalat sig om sitt missnöje.

Idag tog jag kontakt med Andreas Paulsson tränare i Väsby för att höra vad han hade att säja om detta rykte. Enligt Paulsson så vet han ej vart detta rykte kommer ifrån. Däremot medger han att han valt att ställa över tre spelare i kväll av olika anledningar. Han har dessutom samtalat och meddelat sitt beslut till samtliga tre spelare efter den senaste träningen.

En av anledningarna är att han vill ge vissa spelare mer istid. Dessutom har veteranen Andreas Lilja själv valt att få stå över denna match till förmån för yngre spelare. Jesper Kemi långtidsskadad och spelar därför inte i kväll heller. Att det finns ett visst missnöje hos en av spelarna är ingen hemlighet enligt Paulsson. I övrigt har dessa ska vi kalla det petningarna gjorts i förståelse mellan tränaren och spelarna.

Så någon strejk har heller aldrig varit aktuell. Utan att Väsby i kväll ställer upp med tre femmor och en extra back är helt och hållet Andreas Paulssons beslut. Jag har även varit i kontakt med en spelare i Väsbys trupp som inte är involverad i dessa rykten och även han dementerar allt snack om strejk. Dessutom gäller alla spelares kontrakt till sista mars. Så ingen, absolut ingen skulle tjäna på en strejk enligt Paulsson.

Nog om detta för nu och tack för att ni läser mina bloggar.

Bosse Andersson 

Kommentarer

Kommentera